Το Γεωπάρκο Τηθύος γιόρτασε τον 1ο χρόνο δημιουργίας του
Το Γεωπάρκο  Τηθύος γιόρτασε τον 1ο χρόνο δημιουργίας του

Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Γενέτειρα της Τηθύος,  γιόρτασε τον πρώτο χρόνο δημιουργίας του την  Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου  (πρώην κτίριο της Τ.Ε.Δ.Κ.).
Κατά την διάρκεια της ημέρας έγιναν ενημερώσεις και παρουσιάσεις (για τις δραστηριότητες και τους στόχους του Γεωπάρκου) στους επισκέπτες.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κος Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Γρεβενών, κος Γεώργιος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κος Δημήτριος Καραστέργιος, ο Πρόεδρος / Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κος Νικόλαος Ασημόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κα Γεωργία Χαριτούδη.
Οι θεσμικοί παράγοντες που επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις δράσεις του Γεωπάρκου και δήλωσαν την στήριξή τους στα σχέδια ανάπτυξης του Γεωπάρκου.
Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Γενέτειρα της Τηθύος στο άμεσο μέλλον θα ανακοινώσει ένα φάσμα ενεργειών και δράσεων που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, του αγροδιατροφικού τομέα και της προστασίας της γεωλογικής-φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μέσα στο Νοέμβριο θα γίνει ενημέρωση στον Εμπορικό Σύλλογο και σε όλους τους παραγωγούς για τη σημαντική δράση που αφορά ,την πιστοποίηση και το marketing plane των τοπικών προϊόντων του δήμου μας.
Το γεωπάρκο Τηθύς, σε συνεργασία με τον κ.Λαζαρίδη και το ΤΕΙ- καθώς έχουμε ενταχτεί στο Πρόγραμμα Ελλήνων γεύσεις Εκλεχτές- ,θα δημιουργήσει on line shop τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων και με την επωνυμία του γεωπάρκου αλλά και με τη σύσταση του προϊόντος καθώς και τη χημική του ανάλυση ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Περισσότερα στο geowonders@gmail.com και στο website: http://geoparktethys.blogspot.gr/

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ