Εκπαίδευση
Στη Δεσκάτη λειτούργησε ήδη από το 1852 σχολείο ανώτερης βαθμίδας με το όνομα Ελληνική Σχολή Δεσκάτης. Σήμερα στη Δεσκάτη λειτουργούν Παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο – Λύκειο, Παράρτημα Κέντρου Επαγγελματικής Κατάτρησης (Κ.Ε.Κ.) και Ι.Ε.Κ.

Μεταξύ των μαθητών της Ελληνικής Σχολής Δεσκάτης συμπεριλαμβάνεται και ο Αθανάσιος Παπανικολάου, ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και υπηρέτησε ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο Τρικάλων. Ο Παπανικολάου είναι ο πρώτος Δεσκατιώτης λόγιος, που εξέδωσε το 1914 στα Τρίκαλα την ποιητική συλλογή του “Λυρικά Πάρεργα” με παραδοσιακούς ομοιοκατάληκτους στίχους πατριωτικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

Σχολικές Επιτροπές

Υπεύθυνη για τη συγκρότηση και τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών είναι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

  • Α΄ Σχολική Επιτροπή (Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου – 1ο ΕΠΑ.Λ.)
  • Β΄ Σχολική Επιτροπή (Α, Β, Γ Δημοτικό Σχολείο)
  • Γ΄ Σχολική Επιτροπή (Νηπιαγωγεία – Γήλοφος)
  • Δ΄ Σχολική Επιτροπή (Δ.Δ. Παλιουριάς)

Παιδικοί Σταθμοί

Παιδικός Σταθμός:

Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Ιουλίου κάθε έτους, με διακοπή ενός μηνός κατά το μήνα Αύγουστο, από τις 8:00 π.μ. έως και 4:00 μ.μ..

Ποιους Αφορά:

Γονείς παιδιών ηλικίας από 2,5 ετών έως και την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο. Δίνεται προτεραιότητα σε παιδιά οικογενειών με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και εργαζόμενων γονέων.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες:

Στήριξη Οικογενειών με φιλοξενία των παιδιών τους στον Παιδικό Σταθμό, η δημιουργική τους απασχόληση και η σωστή πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη. Για το σκοπό αυτό προσφέρονται πλήρη οργανωμένα προγράμματα δραστηριοτήτων.

Ημερήσιο πρόγραμμα Παιδικού Σταθμού:

Προσέλευση παιδιών, Πρωινό. Α΄ οργανωμένη δραστηριότητα, Ελεύθερο παιχνίδι, Β΄ οργανωμένη δραστηριότητα, Γ΄ οργανωμένη δραστηριότητα, Ελεύθερο παιχνίδι, Μεσημεριανό γεύμα, Προβολή βίντεο, παραμύθι, Ξεκούραση ή αποχώρηση των παιδιών.

Τηλέφωνα: 2462-031204

Περίοδος Εγγραφών: Από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Οι εγγραφές γίνονται στο κτίριο που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός κατά την περίοδο.