Συνεδρίαση 17 Ιουλίου 2020
Συνεδρίαση 17 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 17-7-2020, έγινε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γεωργίου, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γιάτσιου Ιωάννη και ΒαβλιάραΓεωργίου, του περιφερειακού συμβούλου κ. ΧατζηζήσηΛάμπρου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

   Κατά τη συνεδρίαση, αναπτύχθηκαν από τον δήμαρχο του Δήμου Δεσκάτης κ. Κορδίλα Δημήτριο, οι αναπτυξιακοί άξονες που σχεδιάζει η νέα δημοτική αρχή, δηλαδή: υποδομές – αγροτικοί δρόμοι, στήριξη γεωργίας – κτηνοτροφίας, υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη – ενεργειακά έργα και επενδύσεις, οδικοί άξονες και τουρισμός – πολιτισμός.

   Ήδη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν αποσταλεί οι παρακάτω έξι [6] ώριμες  προτάσεις και αναμένεται η έγκρισή τους από την Περιφέρεια:

   1] Έργα επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού της πόλης της Δεσκάτης, προϋπολογισμού 1.325.000,00 ευρώ.

   2] Σχέδια ασφάλειας νερού Δήμου Δεσκάτηςπροϋπολογισμού 74.251,11 ευρώ.

   3] Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Δεσκάτηςπροϋπολογισμού 249.578,95 ευρώ.  

   4] Ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών και εφαρμογές έξυπνης πόλης στο Δήμο Δεσκάτης,προϋπολογισμού 190.588,00 ευρώ.

   5] Βελτίωση βατότητας δασικού δικτύου αντιπυρικής προστασίας δημοτικού δάσους Καρπερού Δήμου Δεσκάτης Π.Ε. Γρεβενών,   προϋπολογισμού 177.000,00 ευρώ.

   6] Χώροι αναψυχής και ευεξίας,    προϋπολογισμού 74.396,28 ευρώ.

   Επίσης έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών πρόταση για την εκτέλεση του έργου «Ανακατασκευή και συντήρηση αθλητικών χώρων», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ.

       Επίσης ο Δήμος Δεσκάτης προετοιμάζεται με μελέτες έργων, ώστε να είναι έτοιμες το φθινόπωρο που θα ανακοινωθούν οι προσκλήσεις, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

   Ο Δήμος Δεσκάτης, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν στην τεχνική υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ανά 1,5 μήνα ετοιμάζει μία ώριμη προς ένταξη μελέτη και ο στόχος της είναι να ετοιμάζει μία μελέτη κάθε μήνα.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου