Ημερίδα διαβούλευσης « Ο Νομός Γρεβενών, μια μεγάλη και διαρκή αναπτυξιακή πρόκληση»
Ημερίδα διαβούλευσης « Ο Νομός Γρεβενών, μια μεγάλη  και διαρκή αναπτυξιακή πρόκληση»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 1

Στην ημερίδα διαβούλευσης – διαλόγου και προβληματισμού που διοργάνωσαν οι ενεργοί πολίτες Δυτικής Μακεδονίας με θέμα : «Ο Νομός Γρεβενών, μια μεγάλη και διαρκή αναπτυξιακή πρόκληση» βρέθηκε ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Δημ. Καραστέργιος την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Γρεβενών.
Στην ημερίδα τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Καραστέργιος Δημήτριος ο οποίος ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Γρεβενών και ιδιαίτερα του Δήμου Δεσκάτης εκφράζοντας όμως τον προβληματισμό του για τους λόγους για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη για την περιοχή τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν κατάλληλες διατάξεις που θα επιτρέπουν στην περιφέρεια και τους δήμους να αξιοποιήσουν τους πόρους τους χωρίς προβλήματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Η έξοδος από την απομόνωση με σύγχρονα οδικά δίκτυ και η θέσπιση φορολογικών και ασφαλιστικών απαλλαγών και κινήτρων σε όσους επενδύουν στην ελληνική ύπαιθρο και επαρχία καθώς επίσης και η ενθάρρυνση της δικτύωσης σε επίπεδο περιφέρειας αποτελούν λύσεις ώστε να βγούμε από το τέλμα της στασιμότητας και να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Η εκπόνηση μιας αναπτυξιακής μελέτης για την περιοχή είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη ούτως ώστε να τεθούν οι στόχοι του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί και αξίζει περισσότερα.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ