Συνάντηση με Διοικητή 3ης ΥΠΕ
Συνάντηση με Διοικητή 3ης ΥΠΕ

IMG_20150828_113911
Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2015 ο Δήμαρχος κ.Καραστέργιος Δημήτριος συναντήθηκε με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκο Γεώργιο , παρουσία του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ.Γαβριηλίδη Α. και των Δημοτικών Συμβούλων κα Καραγκούνη Σταματία και κ.Τσιγάρα Δημήτρη, προκειμένου να συζητήσουν το προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης.
Ο Δήμαρχος τόνισε τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία είναι:

1. ‘Έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Από τους πέντε ιατρούς Γενικής Ιατρικής που ανήκουν οργανικά στο Κ. Υ. Δεσκάτης, οι δύο βρίσκονται σε άδεια. Οι ανάγκες του Κ. Υ. καλύπτονται από τρεις µόνο Ιατρούς Γενικής Ιατρικής.
2. Δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός στη Δημοτική Ενότητα Χασίων.
3. Το ασθενοφόρο είναι σε κακή κατάσταση και απαιτεί άμεση αντικατάσταση, ενώ υπάρχει μόνο ένας οδηγός για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο μας για την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
4. Λείπουν αναγκαίες ειδικότητες όπως Μαία
5. Έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων. Από τους δύο διοικητικούς υπαλλήλους που προβλέπει ο οργανισµός, ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και η δεύτερη υπάλληλος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σε ένα µήνα για λόγους συνταξιοδότησης.
6.Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την λειτουργία του Ακτινολογικού μηχανήματος.
7. Ανάγκη προμήθειας Η/Υ για την κάλυψη των αναγκών του Διοικητικού και του Παιδιατρικού τμήματος
8. ‘Έλλειψη αναλώσιμου υλικού ( σε µελάνες εκτυπωτών, Χαρτί Α4, κ.τ. λ.) . Ο Δήμος έχει στηρίξει αρκετές φορές οικονομικά το Κ.Υ. και έχει παραχωρήσει αναλώσιμα υλικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες μας.
Ο Διοικητής αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα εξέφρασε την θετική του διάθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ