ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος και ο αντιδήμαρχος κ. Κακούσιος Γεώργιος συναντήθηκαν στις 5 Μαρτίου 2018 στα γραφεία της Δ.Ε.Η. με το Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Μετικάνη, το Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κ. Αργυράκη και το βοηθό Διευθυντή Κατασκευών κ. Σακελλαριάδη.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία των ανταποδοτικών και αντισταθμιστικών έργων τα οποία χρηματοδοτεί η ΔΕΗ για το Δήμο Δεσκατης στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης λόγω της κατασκευής του φράγματος του Ιλαρίωνα.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν :
– Την καταβολή αγροζημιών στους γεωργούς της Παλιουριάς, εξαιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του ΤΟΕβ Παλιουριάς,
– Την αποζημίωση των κτηνοτρόφων για την μετεγκατάσταση των σταυλικών τους εγκαταστάσεων εξαιτίας της απόστασης από την λίμνη του Ιλαρίωνα.
– Την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης βιώσιμης και αειφόρου διαχείρισης των περιοχών Περιμετρικά της λίμνης του Ιλαρίωνα.
– Την κατασκευή εκκλησίες στα κοιμητήρια της Παλιουριας.
– Την χορηγία στο Δήμο Δεσκάτης πολυμηχανήματος για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες εκχιονισμού αλλά και κλαδέματος φυτών. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εποικοδομητικό με τα στελέχη της ΔΕΗ να ανταποκρίνονται θετικά στα αιτήματα μας.
– Ευελπιστούμε στην συνέχιση της αγαστής μας συνεργασίας ώστε να τεθούν οι βάσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ