Ψήφισμα του Δ. Σ. του ΔΗΜΟΥ Δεσκατης για την μείωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
Ψήφισμα του Δ. Σ. του ΔΗΜΟΥ Δεσκατης για την μείωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει λόγω μνημονιακής δέσμευσης  στο μισό το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης , φέρνει σε δύσκολη οικονομική θέση τους κατοίκους του ορεινού Δήμου Δεσκάτης, οι οποίοι δαπανούν  μεγάλα ποσά από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό για να ζεστάνουν τις οικογένειές τους, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών.
Κύριε υπουργέ ,
Οι κάτοικοι των ορεινών Δήμων, είμαστε θεματοφύλακες της υπαίθρου, άνθρωποι του μόχθου και της  παραγωγής, η οποία σημειωτέον μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας. Πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε ειδική  μεταχείριση από την πολιτεία με καταβολή επιδόματος θέρμανσης ίσου με τον ειδικό φόρο του πετρελαίου θέρμανσης , για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και τόσο πολύ αγαπάμε.
Ζητούμε  πλήρη Κατάργηση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης για τους κατοίκους των ορεινών δήμων, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, καθώς επίσης και την άμεση θέσπιση επιδόματος για όλες τις μορφές θέρμανσης που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών. (Εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων προτείνουμε να θεσπιστεί η καταβολή άλλης μορφής επιδόματος ως αντιστάθμισμα).
Τέλος τονίζουμε και τον περιβαλλοντικό κίνδυνο καθώς επίσης και τους κινδύνους της υγείας που εγκυμονούνται από την καύση ξύλων( κατά κόρον υγρών), εξαιτίας της αδυναμίας των κατοίκων να επιλέξουν άλλες μορφές θέρμανσης λόγω υψηλού κόστους.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά και περιμένουμε τις ενέργειες σας.

ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΗΜ.    ΛΑΜΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Δήμαρχος Δεσκατης.       Πρόεδρος Δ.Σ.