Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δεσκάτης
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δεσκάτης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Στις 2/11/2020 ημέρα Δευτέρα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης με μοναδικό θέμα συζήτησης την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει μεταξύ των άλλων και το κατάστημα της Τράπεζας στην Δεσκάτη.Στην Συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι του Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Όπως πληροφορηθήκαμε, στις προθέσεις της διοίκησης της Τράπεζας, είναι να διακόψει την  λειτουργία πενήντα περίπου καταστημάτων, ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και του καταστήματος της Δεσκάτης και να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του,  στο αντίστοιχο των Γρεβενών.                                                      

Το κατάστημα της  Δεσκάτης, λειτουργεί εδώ και σαράντα περίπου έτη, αρχικά ως κατάστημα της  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ και στη συνέχεια ως κατάστημα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μετά την απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη.

 Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δημοτών του Δήμου μας, καθώς και κατοίκων όμορων περιοχών, καθόσον στην πόλη της Δεσκάτης, υφίσταται μόνο άλλο ένα κατάστημα Τράπεζας.

Ο Δήμος Δεσκάτης, είναι ένας ορεινός Δήμος, οι περισσότεροι των κατοίκων είναι γεωργοκτηνοτρόφοι και  έχουν ιδιαίτερους δεσμούς και διαχρονική συνεργασία με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, λόγω του προηγούμενου καθεστώτος της λειτουργίας της, ως ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

 Επιπλέον ο Δήμος μας, είναι απομονωμένος από άλλα αστικά κέντρα όπου υπάρχουν καταστήματα άλλων τραπεζών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των δημοτών μας για τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

 Μάλιστα,  η μεταφορά των υπηρεσιών του καταστήματος της Δεσκάτης, σε αυτό των Γρεβενών, θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες μας και πελάτες της Τράπεζας, αφού η χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουν για την μετάβαση και επιστροφή από την πόλη των Γρεβενών,  ανέρχεται στα 120 χιλιόμετρα, το  οδικό δίκτυο είναι δύσβατο και οι καιρικές συνθήκες,  τουλάχιστον κατά την χειμερινή περίοδο,  είναι ιδιαίτερα δύσκολες και δεν ευνοούν τις μετακινήσεις.

   Συνεπώς, η παύση της λειτουργίας του καταστήματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. στη Δεσκάτη, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή και στους δημότες μας, υποβαθμίζει γενικότερα το Δήμο μας, γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τη διοίκηση της Τράπεζας για την απόφασή της αυτή και της  ζητούμε να την ανακαλέσει άμεσα.  

  ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ