Πρόταση για την επαναχρήση του κτιρίου του Μύλου Δεσκάτης
Πρόταση για την επαναχρήση του κτιρίου του Μύλου Δεσκάτης

Πρόταση για την επαναχρήση του κτιρίου του Μύλου Δεσκάτης και μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού και λαογραφίας υποβλήθηκε από το Δήμο Δεσκάτης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ένας από τους στόχους της δημοτικής μας αρχής είναι και η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά το κτίριο του παλαιού Μύλου  Δεσκάτης..
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΜΥΛΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
ΦΟΡΕΑΣ: 1090205-Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Με Φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Για την κατάθεση πρότασης και τις ενέργειες μας για ένταξη στο πρόγραμμα, ενημερώσαμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και επισκεφθήκαμε μαζί με το Βουλευτή Γρεβενών κ. Χρήστο Μπγιάλα την ειδική γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Φωτονιάτα , η οποία είναι αρμόδια για το πρόγραμμα.
Με τη χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου € περίπου στο κτίριο του Μύλου που είναι ερειπωμένο επί σειρά ετών,  θα δημιουργηθεί  ένας πολυχώρος πολιτισμού, οποίος θα φιλοξενήσει διάφορες εκθέσεις λαογραφίας, γεωλογίας, διοργανώσεις ημερίδων και παρουσιάσεων  και γενικότερα θα αποτελέσει την κοιτίδα  του πνεύματος και της τέχνης για το Δήμο μας.

Δήμος Δεσκάτης