O Δήμαρχος συμμετείχε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Μήλο
O Δήμαρχος συμμετείχε στο 12ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Μήλο

ΜΗΛΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Με θέμα την Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους για υγιείς και ανθεκτικές κοινότητες πραγματοποιήθηκε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Μήλο στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στο οποίο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Καραστέργιος Δημήτρης.
Τη έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο φιλοξενών Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συνέδρους δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το ετήσιο πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ λαμβάνει χώρα στη Μήλο και θεωρώντας ότι τα συμπεράσματα των εργασιών θα χρησιμεύσουν στην προώθηση του μηνύματος για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας των δημοτών.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε το Δήμαρχο της Μήλου για τη φιλοξενία καθώς και όλους τους συνέδρους για την ανταπόκριση και την παρουσία τους. Δήλωσε δε, ότι σε αυτήν την τόσο κρίσιμη οικονομική αλλά και γεωπολιτική συγκυρία για τη χώρα μας, οι Δήμοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι βασικός πυλώνας για τη σταθερότητα και για την ανάπτυξη της χώρας.
Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη. Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από πλήθος φορέων αλλά και από τους 186 Δήμους-μέλη του Δικτύου.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι ανθεκτικές είναι οι κοινότητες στις οποίες υπάρχει μέριμνα για πρόληψη σε διάφορα θέματα που απασχολούν μια πόλη με τη δυνατότητα τεχνικής βοήθειας από το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ όπως για παράδειγμα με την ανάπτυξη Προφίλ Υγείας ως Εργαλείο Στρατηγικού Σχεδιασμού. Η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας ως δημοτικού φορέα μπορεί να συμβάλλει στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας με τον προτεινόμενο προσυμπτωματικό έλεγχο. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε η σταθερή παρουσία του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και η συνεχής υποστήριξη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, ενώ όπως ανέφερε και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, θα ανθίσει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, καθώς αποτελείται από ανθρώπους που το πιστεύουν ακράδαντα και το υπηρετούν. Ακόμα, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ είναι το Εθνικό Δίκτυο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα, συνεπώς αναγνωρίζεται η τεχνογνωσία του Δικτύου σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών δημόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο. Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου σημείωσε ότι η διατήρηση της Υγείας των πολιτών είναι μεγάλη εξοικονόμηση ταλαιπωρίας για τους ίδιους, αποφεύξιμης θνησιμότητας αλλά και εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών ποσών που επιβαρύνουν την οικονομία της χώρας μας.
Παράλληλα με το Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μήλου παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή καθώς και πλήθους κόσμου.
Την λειτουργία του θα ξεκινήσει και το ΚΕΠ Υγείας Δεσκάτης που θα ενημερώνει και θα πληροφορεί τους πολίτες σε θέματα που αφορούν την υγεία τους και θα ευαισθητοποιεί υγιείς πολίτες προς την αποφυγή σοβαρών και θανατηφόρων νοσημάτων. Παράλληλα, θα παρέχει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, μέσα από εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες-στόχους, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ανιχνευθούν έγκαιρα νοσήματα που υπάρχουν, αλλά ακόμη δεν έχουν δώσει συμπτώματα.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ