Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΤΗΣ UNESCO
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΤΗΣ UNESCO

GEWPARKA UNESCO1    GEWPARKA UNESCO2

O Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της UNESCO που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2016 στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα με θέμα τον θεσμό των «Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO».
Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ανάδειξης περιοχών με φυσικό κάλλος, αλλά και μοντέλου ανάπτυξης του αγροτικού χώρου. Σε αυτό εντάσσονται όλες οι περιοχές που ανήκουν σήμερα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, που αντιστοιχούν σε 120 πάρκα από 33 χώρες.
Η Ελλάδα διαθέτει ήδη πέντε περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO». «Το απολιθωμένο δάσος» στη Λέσβο , τις περιοχές της Σητείας και του Ψηλορείτη στην Κρήτη, του Βίκου-Αώου στην Ήπειρο και το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραικου στην Αχαΐα.
Η ένταξη στο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO είναι μια διάκριση που αποτελεί διεθνές σήμα ποιότητας των φυσικών και γεωλογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, που μπορούν να συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και την παγκόσμια προβολή της. Οι δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται για κάθε περιοχή αλλά και για την Ελλάδα μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ήταν το
κύριο αντικείμενο της εκδήλωσης.
Ο Δήμαρχος και η επιστημονική ομάδα της κας Ράσσιου συνομίλησαν με τον πρόεδρο του παγκοσμίου δικτύου ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ κ. Ζούρο, την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ.Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο του ΙΓΜΕ κ. Μουντράκη ,δρομολογώντας την ένταξη του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΗΘΥΟΣ στο δίκτυο ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ της UNESCO με ότι αυτό θετικό συνεπάγεται για την περιοχή μας.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ