Ο Δήμαρχος Δεσκάτης στις Βρυξέλλες για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων
Ο Δήμαρχος Δεσκάτης στις Βρυξέλλες για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων

 ANAMNHSTIKH BRYXELLES  BRYXELLES DHMOS DESKATHS  BRYXELLES OMILIA

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 23-25 Νοεμβρίου 2015 , με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, της ελληνικής γαστρονομίας και της υποστήριξης των αγροτών και του μεταποιητικού εμπορίου υπογράφτηκε το καταστατικό ίδρυσης του δικτύου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».
Ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, παρουσίασε τα τοπικά προϊόντα μας και ανέπτυξε το πρόγραμμα του Δήμου που αφορά στην στήριξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής και στην επίτευξη του στόχου προώθησης των προϊόντων μας μέσω της πιστοποίησης τους και αξιοποιώντας τις δυνατότητες και ευκαιρίες που θα προκύψουν από το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Αναπληρωτή Γενικού Δ/ντή της Δ/νσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μihail Dumitru με θέμα τις ευκαιρίες στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ 2014-2020, ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα και στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Δ/ντη της Αναπτυξιακής Τρικάλων σχετικά με τη συμβολή του ελληνικού δικτύου Leader στην ανασυγκρότηση της ελληνικής υπαίθρου.