Λαμπαδηδρομία στο Δήμο Δεσκάτης
Λαμπαδηδρομία στο Δήμο Δεσκάτης

lampadhdromia1

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Δεσκάτης το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 η τελετή αφής φλόγας της Λαμπαδηδρομίας στα πλαίσια της 12ης Μαθητιάδας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών και για πρώτη φορά φέτος ταξίδεψε και στη Δυτική Μακεδονία.
Βάσει του τελετουργικού της Λαμπαδηδρομίας μαθητές του Γυμνασίου παρέλαβαν την φλόγα από την είσοδο της πόλης, στο Δημοτικό Στάδιο και στη συνέχεια τη μετέφεραν μέσω της κεντρικής οδού Α.Παπανδρέου στην Κεντρική Πλατεία , όπου παρουσιάστηκαν χοροί από μαθητές των σχολείων μας.
Η Α΄μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί προσομείωση των Ολυμπιακών Αγώνων και σκοπός της είναι να καλλιεργηθούν οι αξίες του «ευ αγωνίζεσθε» , της ισότητας και της διαφορετικότητας μέσα από τη συμμετοχή μαθητών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κριτήριο συμμετοχής είναι η επιθυμία για άθληση και δημιουργία και όχι οι αθλητικές επιδόσεις.
Το σύνθημα της είναι «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ν.Γρεβενών κ. Μπγιάλας, ο υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής Γρεβενών κ. Σούλας Βασίλης, ο Σχολικός Σύμβουλος και Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ.Σούλιος Ιωάννης και εκπρόσωπος από την Πρώτη Σερρών.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ