ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2019 – RUN DESKATI
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2019 – RUN DESKATI

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αθλητική εκδήλωση “Κωνσταντίνεια 2019 – RUN DESKATI” που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο Γυμναστικός Σύλλογος, σε συνεργασία με το Δήμο Δεσκάτης, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τον Ορειβατικό Σύλλογο Δεσκάτης και πλήθος τοπικών φορέων και χορηγών.
Η εκδήλωση περιελάμβανε τρεις διαδρομές στην πόλη της Δεσκάτης (1000m, 5000m, 10000m) καθώς και για πρώτη φορά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου 17.000m με αφετηρία την Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας ΒΟΥΝΑΣΑΣ  και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Δεσκάτης.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία πετυχαίνοντας στο ακέραιο τους στόχους της διοργάνωσης που ήταν :
– Να τιμήσουμε τους πολιούχους μας.
– Να αναδείξουμε την αξία της άθλησης και να την υιοθετήσουμε ως στάση ζωής.
– Να ενισχύσουμε οικονομικά το Σύλλογο Γυναικών Θεσσαλονίκης με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία σε θέματα πρόληψης που αφορούν την υγεία.
– Η προστασία του περιβάλλοντος με δεντροφύτευση που θα ακολουθήσει.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, το ΣΕΓΑΣ, που μας εμπιστεύτηκε τόσο μεγάλη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ Πετσούλα Ιάκωβο, τους μαζικούς φορείς που συμμετείχαν,
τις υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Κέντρο Υγείας), το κέντρο αποκατάστασης ANIMUS, και τους Ιατρούς Καρδιολόγους κ. Δημ. ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟ  και κ. Στεργ. ΣΓΟΥΡΑΛΗ, την χειρουργό κ. ΣΑΒΒΙΔΟΥ και τον Καθηγητή αθλητικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωαννη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για τις επιστημονικές παρουσιάσεις τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του Δήμου Δεσκάτης, τους συναδέλφους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Ρουκά Λάμπρο, κ. Τύμπα Γεώργιο, κ. Παπατσάνη Ζήση, Καραγιάννη Ευαγγελία.
Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και τους δεκάδες ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που ήταν η ψυχή αυτής της μεγάλης διοργάνωσης.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με περισσότερες ακόμα συμμετοχές.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ