ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : « ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ”.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : « ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ”.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΔ  HMERIDA PED1

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε σε περιφερειακό επίπεδο στο Δήμο Δεσκατης την Πέμπτη 12 Απριλίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης.
Ευχαριστούμε θερμά την ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ Μακεδονίας, για την ανταπόκριση της στο αίτημα του Δήμου Δεσκάτης να συνδιοργανώσουμε ημερίδα σε περιφερειακό επίπεδο, με θέμα : ”Οι προοπτικές και οι δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου της κτηνοτροφίας”, καθώς και τους αξιόλογους εισηγητές: κ. Βλόντζο Γεώργιο, Καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον κ. Χατζηζήση Λάμπρο, Καθηγητή του ΤΕΙ Άρτας, τον κ. Σιόγκα Θεόδωρο, πρόεδρο του παραρτήματος ΓΕΩΤΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και την κ. Γκερεχτέ Ζωή, στέλεχος της ΑΝΚΟ υπεύθυνη του προγράμματος LEADER.
Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας, αλλά και να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση τους ώστε να καταστούν οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις βιώσιμες. Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου μας, διότι πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.
Με έργα υποδομής αλλά και συνεχή επιστημονική ενημέρωση και υποστήριξη των αγροτών της περιοχής μας, δυναμικά συνεχίζουμε….

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ