ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα παρουσίασης δύο σημαντικών έργων για το Δήμο Δεσκάτης που αφορούν: την ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των σχολικών κτιρίων του Δήμου, καθώς και την τηλεθέρμανση με βιομάζα και συναφείς πηγές ενέργειας για τα Δημοτικά κτίρια της Δεσκάτης.
Όταν στην αγαστή και καρποφόρο συνεργασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, προστίθεται η επιστημονική γνώση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΚΕΤΑ, τότε τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Πρόκειται για δύο σημαντικές έρευνες με σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος, Απολύτως εναρμονισμένες με τις δεσμεύσεις της χώρας μας για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Συγκεκριμένα για το πρώτο έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων η έρευνα απέδειξε ότι τα σχολικά κτήρια του Δήμου μας καταναλώνουν ενέργεια 182 %περισσότερη από τα πρότυπα κτίρια. Με την επέμβαση Που προτείνετε θα μειωθεί το κόστος ενέργειας σε ποσοστό 80 %.
Ενώ το δεύτερο έργο που αφορά την τηλεθέρμανση με βιομάζα και συναφείς πηγές ενέργειας για τα δημοτικά κτίρια της Δεσκάτης αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει προπομπό για την κατασκευή Δικτύου τηλεθέρμανσης για το σύνολο του οικισμού Καθώς και για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων που αφορούν την ενέργεια.
Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ Σημανδράκο Ευάγγελο για την χρηματοδότηση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου Δεσκάτης, Περιφέρειας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ΕΚΕΤΑ. Ευχαριστώ επίσης την επιστημονική ομάδα του τμήματος εξοικονόμησης ενέργειας και έξυπνων δικτύων των μηχανολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Τους επιστήμονες του ΕΚΕΤΑ καθώς και τους μηχανικούς του Δήμου Δεσκάτης και ιδιαίτερα τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Καραστέργιο Ευθύμιο για την σημαντική εργασία που προσέφεραν.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ