Γη Μονδαιατών
Γη Μονδαιατών

gh mondaiatwn1  gh mondaitwn prodromos

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 η περιπέτεια εκτός δρόμου «Γη Μονδαιατών».
Πρόκειται για μια μοναδική περιήγηση στα μονοπάτια της φύσης, της παράδοσης και του πολιτισμού μας που σκοπό έχει την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και αξιοθέατων της περιοχής μας, η προβολή κι αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και η επαφή και συνεργασία των φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.
Η εκκίνηση έγινε από την Πλατεία Δημαρχείου από όπου μηχανοκίνητα οχήματα ξεκίνησαν για τον Τρέτιμο όπου θαύμασαν τα αρχαιότερα πετρώματα της Ευρώπης και κατευθύνθηκαν προς το εξωκκλήσι του Αη-Λια. Περνώντας από το Δασοχώρι κατέληξαν στο Μαυρέλι όπου στην πλατεία του χωριού τους περίμεναν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυρελίου κ. Κουβάτας και κάτοικοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα.
Διασχίζοντας την Οξιά κατέληξαν στη βρύση «Πλατοπούρναρο» και από εκεί στο Μοναστήρι Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Κρανιά. Εκεί η Πρόεδρος του Τ.Σ.Κρανέας και Δημοτική Σύμβουλος κ.Κουτσιώρα-Πουρνάρα Αναστασία τους υποδέχτηκε με παραδοσιακά εδέσματα. Πέρασαν από το Πεδίο βολής Κρανέας και έκαναν στάση στο εξωκκλήσι της Γέννησης της Παναγίας( Λάη). ‘Έφτασαν έπειτα στο εξωκκλήσι του Ιωάννη Προδρόμου προχώρησαν στο «Καραούλι» και από εκεί κατέληξαν στο Καταφύγιο.
Στο Καταφύγιο προσφέρθηκε παραδοσιακή φασολάδα, σουβλάκια και άλλα εδέσματα από το Δήμο Δεσκάτης και τη ΔΕΠΑΠ.
Στην περιπέτεια αυτή συμμετείχαν ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι οι Πρόεδροι , μέλη του Δ.Σ και πλήθος κόσμου.
Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ