ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΤΗΘΥΟΣ
ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΤΗΘΥΟΣ

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος συμμετείχε στην σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τις προοπτικές του γεωπάρκου “Γρεβενών Κοζάνης: Η γενέτειρα της Τηθύος”
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας συζητήθηκαν η στήριξη της υποψηφιότητας για την ένταξη στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ο καθορισμός του συντονιστή φορέα διαχείρισης του Γεωπάρκου, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι προοπτικές του Γεωπάρκου παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Κ. Θεοδώρου Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Σημανδράκου Ευάγγελου, του προέδρου του παγκόσμιου δικτύου Γεωπάρκων καθηγητή κ. Νικολάου Ζούρου, της επιστημονικής ομάδας γεωλόγων της κ. Ράσσιου Άννα, καθώς και αρμόδιων τεχνικών συμβούλων. Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι η περιοχή διαθέτει μοναδική φυσική και γεωλογική κληρονομιά, η οποία έχει αναγνωριστεί παγκόσμια και ότι η ένταξη στο δίκτυο Γεωπάρκων της UNΕSCO θα δώσει προστιθέμενη αξία στις διεκδικήσεις αλλά και στις προοπτικές του Γεωπάρκου.
Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της σύσκεψης όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι τέθηκαν οι βάσεις και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επιτυχή υποβολή και αξιολόγηση της υποψηφιότητας ώστε το Γεωπάρκο να επιτύχει την διεθνή αναγνώριση που θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ