ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

 

Το πιο νόστιμο Φεστιβάλ, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Κοίλα Κοζάνης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Nοεμβρίου 2016.

Στη μεγάλη γιορτή, η δική σας συμβολή είναι σημαντική για την ανάδειξη και γνωστοποίηση στο ευρύτερο κοινό, όλων των μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και των γυναικείων συνεταιρισμών που με γνώση, φροντίδα και μεράκι εξακολουθούν, σε πείσμα των καιρών, να τα παράγουν και να τα διαθέτουν.

Το Φεστιβάλ εκτός από την έκθεση προϊόντων θα έχει πολλές θεματικές ενότητες και εργαστήρια γεύσεων.

Κρόκος Κοζάνης
Πρωταγωνιστής στο Φεστιβάλ θα είναι ο Κρόκος Κοζάνης. Ένα προϊόν που συμβάλλει στην ανάδειξη και την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Οι chef του φεστιβάλ θα μας παρουσιάσουν χίλιες και μία συνταγές με κρόκο. Παράλληλα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ροφήματα και τοπικό τσίπουρο αρωματισμένα με Κρόκο Κοζάνης.
Αγιορείτικη Κουζίνα
Ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος, ο Μυλοποταμινός, αξιοποιώντας τα προϊόντα της Δυτικομακεδονικής γης μας μυεί στα μυστικά της χιλιόχρονης μαγειρικής σοφίας των Πατέρων του Αγίου Όρους.

Πόλη της Παραδοσιακής Πίτας
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακές πίτες από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Πόλη των ζυμαρικών
Εκεί θα μαγειρέψουμε ζυμαρικά της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένα πάντρεμα με φημισμένα προϊόντα της μακεδονικής γης. Κρόκος, αλλαντικά, τυριά, κρέατα, μανιτάρια, κάστανα και ψάρια του γλυκού νερού. Λαχταριστές και αξέχαστες γεύσεις θα συγκινήσουν τον ουρανίσκο του επισκέπτη.

Τα Άγρια Μανιτάρια της Δυτικής Μακεδονίας
Στο Εργαστήριο Ελληνικής Κουζίνας θα μάθουμε τα άγρια μανιτάρια που ευδοκιμούν στη Δυτική Μακεδονία και θα δοκιμάσουμε τις μοναδικές γεύσεις τους καθώς οι Chef μας θα δημιουργήσουν με αυτά είκοσι διαφορετικές συνταγές.

Πόλη του Φασολιού
Οι πλέον φημισμένες ποικιλίες φασολιού στην Ελλάδα, που καλλιεργούνται σε αυτόν τον τόπο, θα έχουν την τιμητική τους: ψηλόσπερμα, γίγαντες και ελέφαντες θα μπουν σε ταψιά και κατσαρόλες, για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Σε ένα χώρο αποκλειστικά για την παρασκευή τους σε σαλάτες, σούπες ή φούρνου, θα επιβεβαιώσουμε πως τα φασόλια μπορούν να «πατήσουν» τις κορυφές των γευστικών αναζητήσεων.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας η ανταπόκρισή σας σ’ αυτό το ιδιαίτερο γεγονός.

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:
Ιωάννης Κάκκος: 2103622205, 6974105561
Μαριάννα Πανταλέων: 2103610265, 6974305957
Email: info@edpa.gr, Facebook: https://www.facebook.com/KernamelladaKozani2016/