ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διάστημα από τις 3 έως 5 Δεκεμβρίου με θέμα « Η Ελλάδα ψηλά, με την αυτοδιοίκηση μπροστά», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτριος Καραστέργιος και ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Χρυσάκης.
Στο συνέδριο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της οργάνωσης του Κράτους και των θεσμών του και υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο μιας Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι αναγκαίο να καταστεί η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.
«Το ψήφισμα είναι ένας συγκερασμός των αποφάσεων που έχουμε λάβει στα ετήσια και στα θεματικά μας Συνέδρια όπως και των πάγιων θέσεων της ΚΕΔΕ, οι οποίες συνάδουν και με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» επισήμανε ο κ. Γεώργιος Πατούλης στην ομιλία του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:
«Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη και πιο ώριμη από ποτέ υψώνει τη φωνή της και διεκδικεί οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, μέσα από ένα νέο αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης του κράτους. Οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος τις κομματικές ταυτότητες και να μιλάμε μόνο αυτοδιοικητικά».

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ