ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Δημητρίου Κορδίλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία και των Αντιδημάρχων του Δήμου Δεσκάτης κ. Ορφανίδη Χαράλαμπο και κ. Τέγο Βασίλειο.

Ο Δήμαρχος αρχικά ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Βουλευτή για την επίσκεψή τους στο Δήμο Δεσκάτης και στη συνέχεια στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έθεσε τα γενικότερα προβλήματα  που απασχολούν το Δήμο,όπως ζητήματα που αφορούν την κτηνοτροφία και τη γεωργία καθώς και τη λειτουργία του Δήμου,όπως την υποστελέχωση των υπηρεσιών,και ιδίως της τεχνικής υπηρεσίας,τις δυσκολίες στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού και την οικονομική δυσπραγία του Δήμου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προτάσεις του Δήμου στις προσκλήσεις  του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό ότι ο Δήμος Δεσκάτης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω των προσφάτως σημειωθέντων σεισμών και έθεσε θέμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές.

Για τα παραπάνω αιτήματα του Δημάρχου προς τον Υπουργό,ο παριστάμενος Βουλευτής κ. Ανδρέας Πάτσης συνηγόρησε και δήλωσε την απόλυτη στήριξη του και την αναγκαιότητα της ικανοποίησης του.

Από την πλευρά του ο Υπουργός κατέγραψε τα αιτήματα και ζητήματα που του τέθηκαν υπόψιν ,δεσμεύθηκε ότι θα επιχειρήσει να δώσει λύσεις σε όλα και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ