Επίσκεψη προέδρου Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και Περιφερειακών Συμβούλων στο Δήμο Δεσκάτης
Επίσκεψη προέδρου Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και Περιφερειακών Συμβούλων στο Δήμο Δεσκάτης

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας κ.Παναγιώτης Κώττας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Γρηγόρης Γιαννόπουλος επισκέφθηκαν το Δήμο μας για να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά μας μνημεία, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου.
Επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές της Ζάβορδας, της Παναγίας Τουρνικίου, Ευαγγελίστριας της Βουνάσας , της Σωτήρος καθώς και τα σημεία ενδιαφέροντος του Γεωπάρκου όπως το Ουράνιο Τόξο της Γεωλογίας, τη «Γέννηση της Ευρώπης» και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναψυχής και Ενημέρωσης.
Επίσης θαύμασαν τις ομορφιές της τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα και ενημερώθηκαν για την βιοποικιλότητα της περιοχής μας , για το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 καθώς επίσης και για τις ενέργειες που δρομολογούνται από το Δήμο μας για ίδρυση αεραθλητικού κέντρου στην Βουνάσα.
Ακόμα επισκέφθηκαν το Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου , που αποτελεί το στολίδι της Δεσκάτης και το ιδανικό ορμητήριο για τις αποδράσεις στη φύση καθώς και τις αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας που αποτελούν πόλο έλξης για την νεολαία και σημαντικές υποδομές για την ίδρυση (ΚΕΠΑ) Κέντρου προετοιμασίας αθλητών μιας και το υψόμετρο και το κλίμα της Δεσκάτης θεωρούνται ιδανικά για βιολογικές προσαρμογές στις οποίες στοχεύουν οι προπονητές.
Παράλληλα οι προσκεκλημένοι μας ενημερώθηκαν για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα μας και τα σχέδια μας για την πιστοποίηση και την προώθηση τους.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε αναπτύχθηκε εν συντομία από τον κ.Δήμαρχο ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την σύνθεση ενός ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος που θα συνδυάζει τις φυσικές καλλονές , τα σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος και τα αξιόλογα πολιτιστικά μνημεία με τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις και την γαστρονομία της περιοχής μας.
Χρειάζεται λοιπόν η αρωγή της Περιφέρειας ώστε να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι και να αποτελέσει ο Δήμος Δεσκάτης, λόγο της γεωγραφικής του θέσης, την πύλη εισόδου επισκεπτών από την Θεσσαλία(Μετέωρα-Όλυμπος) προς τα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Δυτικής Μακεδονίας μέσω ενός δικτύου τουριστικών και πολιτιστικών διαδρομών.
Οι προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν από ους εκπροσώπους της Περιφέρειας , οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον άγνωστο πλούτο της περιοχής μας και υπερθεμάτισαν στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ