Στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, είναι, εκτός των άλλων, και η αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος της ύδρευσης της πόλης της Δεσκάτης.  Στους πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων, ετοιμάσαμε και ωριμάσαμε μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης-μεταφοράς του νερού από τις πομόνες στο διϋλιστήριο, μήκους 5.652 μέτρων.

    Σήμερα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας, ότι με την υπ. αριθμ. πρωτ.: 3672/5-10-2021 απόφαση του  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εντάχθηκε το έργο: «Έργα επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού της πόλης της Δεσκάτης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 1.116.048,39 ευρώ.

   Με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε θερμά τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, για την υπογραφή της ένταξης της παραπάνω πράξης και την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα της δημοτικής αρχής.

   Τέλος, να αναφέρουμε ότι, η δημοτική αρχή ετοιμάζει και ωριμάζει δύο μελέτες που αφορούν την αντικατάσταση του υπόλοιπου δικτύου ύδρευσης  και την κατασκευή νέου διϋλιστηρίουστην πόλη της Δεσκάτης, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της ύδρευσης που αφορά τον οικισμό της Δεσκάτης.

   

Γραφείο Τύπου Δημάρχου