Εκδήλωση για την Ημέρα του Περιβάλλοντος
Εκδήλωση για την Ημέρα του Περιβάλλοντος

periv1 periv2

Ένα μήνυμα σεβασμού για τον πλανήτη στον οποίο ζούμε και ευαισθητοποίησης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, αποτελεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος.
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την προστιθέμενη αξία για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ό,τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η πρόσβαση όλων σε καθαρό νερό, η διατήρηση των τοπίων και των ακτογραμμών, η εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, ο περιορισμός της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου, η ανακύκλωση, αποτελούν μερικές από τις βασικές υποχρεώσεις των κατοίκων του πλανήτη, ώστε να τον κληροδοτήσουν βιώσιμο και στις μελλοντικές γενιές.
Ο Δήμος Δεσκάτης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια όμορφη εκδήλωση με την συνεργασία του ΕΜΟΔ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση χορών από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του ΕΜΟΔ και στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τον κόσμο με τα δικά τους χρώματα ενώ μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια για την ανακύκλωση και την καθαριότητα στο Δήμο μας.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ