ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ.

    Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την  απελευθέρωση της Δεσκάτης από τον Τούρκικο ζυγό στις 7 0κτωβρίου 1912, στις  5 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν    από τον πατριώτη μας, Μιχαήλ Καψάλη,  αντιστράτηγο εν αποστρατεία,  δύο   ομιλίες με θέμα: Οι  Βαλκανικοί πόλεμοι, η μάχη της Δεσκάτης και η απελευθέρωσή της. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο  του Γυμνασίου. Η πρώτη εκδήλωση  έγινε στις 10.00΄ η ώρα και απευθύνονταν προς τους μαθητές των Λυκείων της Δεσκάτης και η δεύτερη στις 12.00΄ η ώρα και απευθύνονταν στους μαθητές του Γυμνασίου της Δεσκάτης, Στη δεύτερη εκδήλωση συμμετείχε και ο επίσης πατριώτης μας, εκπαιδευτικός,  Ευθύμιος Λάμαρης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή του.

        Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Καψάλη, τον οποίο με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε θερμά για την συμμετοχή του στις παραπάνω εκδηλώσεις και για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση των ιστορικών και τόσο σημαντικών για τον τόπο μας γεγονότων:  

     «Γεννήθηκε στη Δεσκάτη το 1953. Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο της Δεσκάτης. Φοίτησε, κατά τα έτη 1971 – 1975 στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων. Ως ανθυπολοχαγός πυροβολικού υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία ανά την Ελλάδα. Επίσης, υπηρέτησε  στην Κύπρο και στην Αμερική. Αποστρατεύθηκε το 2008 με το βαθμό του αντιστράτηγου. Είναι πρόεδρος της Ένωσης απόστρατων αξιωματικών στρατού [Παράρτημα Νομού Κοζάνης]. Μετά την αποστρατεία του, διαμένει στην Κοζάνη. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά και τρία εγγόνια».

 

     Γραφείο Τύπου Δημάρχου

 

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart