ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν την Κυριακή 17-9-2023 και ώρα 11.30΄ στην πλατεία της Δήμητρας του Δήμου Δεσκάτης, τα εγκαίνια του πρόσφατα κατασκευασθέντος από το Δήμο Δεσκάτης, μνημείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στην Εθνική Αντίσταση.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από κοινού από τον δήμαρχο Δεσκάτης, Δημήτριο Κορδίλα, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και τον Κων/νο Παπαδόπουλο, εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμητρας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τους προαναφερόμενους και ο καθηγούμενος αρχιμανδρίτης Σεραφείμ της Μονής του Οσίου Νικάνορος , ο βουλευτής Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Αθανάσιος Φωλίνας, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης, Ζήσης Κόγιος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δεσκάτης, Αρετή Ανδρώνη, Δημήτριος Ανδρώνης, Χαράλαμπος Ορφανίδης και Βασίλειος Τέγος, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών Κων/νος Ντίνας, ο διοικητής του Α.Τ. Δεσκάτης Ηλίας Μάντζιαλης, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δεσκάτης, Γεώργιος Τσερπές, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής ηγεσίας του στρατοπέδου Γρεβενών, Γεώργιος Δούμας, καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με φανερή συγκίνηση την εκδήλωση.
Μετά από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, και χαιρετισμοί από το δήμαρχο Δεσκάτης, τον βουλευτή Γρεβενών και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών.
Τελετάρχης και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ο Σίμος Ζαγκανίκας που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την εμπεριστατωμένη και κατατοπιστική αναδρομή του στα σημαντικά αυτά γεγονότα της ιστορίας και την εύστοχη παρεμβολή στα μεσοδιαστήματα της ομιλίας του, παραδοσιακών ποντιακών μοιρολογιών με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, που συγκίνησαν το κοινό.
Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ποντιακά εδέσματα, γλυκά και αναψυκτικά.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου