ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ

     
Στις 13-11-2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας του φυσικού αερίου στη Δεσκάτη, με το άναμμα της φλόγας.

   Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτριος Κορδίλας, η γενική γραμματέας του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας [ΡΑΕ] κ. Αθανάσιος Νταγκούμας, ο αντιπεριφερειάρχηςτης Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Αθανάσιος Φωλίνας,  ο αντιπεριφερειάρχηςΑγροτικής Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, καθώς και πλήθος κόσμου.

    Ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι ομιλητές τόνισαν την σπουδαιότητα του έργου και τα οφέλη για τους πολίτες της Δεσκάτης. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της επέκτασης του δικτύου σε όλη την πόλη της Δεσκάτης, έτσι ώστε κανένας δημότης της Δεσκάτης να μην στερηθεί τη δυνατότητα σύνδεσης με το φυσικό αέριο και ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» για αλλαγή της εγκατάστασης θέρμανσης καθώς και για τη χρηματοδότηση στα τέλη σύνδεσης.

   Κατά τη συνάντηση του δημάρχου με την κ. Σδούκου,  ο δήμαρχος Δεσκάτης, έθεσε υπόψη της κ. γενικής γραμματέα το πρόβλημα της αναβάθμισης του δικτύου της ΔΕΗ, όπου κρίνεται αναγκαία η δημιουργία υποσταθμού στην περιοχή, εν’ όψει μάλιστα και της δημιουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας Δεσκάτης.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου