ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ

rodakina

Πραγματοποιήθηκε  η δωρεάν διανομή ροδάκινων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δωρεάν διανομής ροδάκινων από την Αντιπεριφέρεια Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής.

H σχετική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων, καθώς και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565/13-08-2015 των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών ως επικεφαλής εταίρος διατέθηκαν δωρεάν μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), περί τους 6 τόνους ροδάκινων, τους οποίους παρέλαβαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών καθώς και των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης για τη διάθεση στους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος.

Στο Δήμο Δεσκάτης διατέθηκαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 110 τελάρα ροδάκινα σε 200 πολίτες μας.

Η προμήθεια των ροδάκινων έγινε από τους : ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ – Α.Σ.Ο.Π. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ