Δελτίο Τύπου επιδόματος θέρμανσης
Δελτίο Τύπου επιδόματος θέρμανσης

 

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, σχεδιάζεται αυτό να καταβληθεί ανεξαρτήτως του είδους της ενέργειας που καταναλώνεται [πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλλετ, κλπ.].

Η αλλαγή του σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αρχικές σκέψεις ήταν να χορηγηθεί μόνο στους καταναλωτές πετρελαίου και φυσικού αερίου και να αποκλειστούν οι καταναλωτές καυσόξυλων και πέλλετ, λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλούν, έγινε κατόπιν έντονων παραπόνων και παρεμβάσεων πολιτών και θεσμικών οργάνων.

Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος του Δήμου Δεσκάτης κ. Δημήτριος Κορδίλας, που με την υπ. αριθμ. πρωτ. 7037/20-6-2020 επιστολή του προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, την οποία κοινοποίησε και προς τον βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Πάτση, και με τις συνεντεύξεις που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επεσήμανε την αδικία που διαφαίνονταν να δημιουργείται με τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών και πλέον φαίνεται ότι αίρεται, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου  Δεσκάτης