ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ (ΤΟ)ΣΠΙΤΙ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ (ΤΟ)ΣΠΙΤΙ
  Έχεις σκεφτεί ποιο είναι το παλαιότερο αντικείμενο που έχεις στο σπίτι σου;

Η   Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, ξεκινά μια διαδικτυακή δράση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους των Γρεβενών. Στόχος είναι η προσέγγιση του παρελθόντος, η ενεργοποίηση της ερευνητικής διαδικασίαςκαι η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι.

Τι θα κάνεις

Ξεκίνησε μια έρευνα για να ανακαλύψεις ποιο είναι τελικά το παλαιότερο αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι. Μπορεί να είναι οτιδήποτε! Ένα βιβλίο, ένα σκεύος, ένα διακοσμητικό, ένα ρούχο, ένα παιχνίδι, ένα έπιπλο ή ό,τιάλλο σκεφτείς. Αφού το εντοπίσεις γράψε ένα κείμενο μέχρι 300 περίπου λέξεις, στο οποίο μπορείς να αναφέρεις πληροφορίες για το αντικείμενο που επέλεξες, όπως για παράδειγμα πώς βρέθηκε στο σπίτι σου, από που ήρθε, σε ποιον ανήκε, αν χρησιμοποιείται ακόμα, αν έχει αξία για σένα ή κάποιον άλλον, γιατί κρατήθηκε και δεν πετάχτηκε, σε τι θέση βρίσκεται μέσα στο σπίτι, αν γνωρίζεις την ηλικία του, κ.ά. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι σημαντική. Ζήτα βοήθεια από τους μεγαλύτερους, χρησιμοποίησέ τους ως πηγές πληροφόρησης ή και ως συντηρητές του αντικειμένου που βρήκες. Μπορείτε μαζί να το καθαρίσετε, να το φωτογραφίσετε και φυσικά να γράψετε το κείμενο.

Στείλε το κείμενο μαζί με μία φωτογραφία του αντικειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών (efagre@culture.gr, τηλ. 2462025403) ως31.5.2020.

Στο θέμα γράψε «Αρχαιολόγος από (το) σπίτι».!!!

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα ακολουθήσει δράση παρουσίασης των αντικειμένων.