Αποστολή στον υπουργό Εσωτερικών κ Σκουρλέτη αιτήματος για οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση συνεπειών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Αποστολή στον υπουργό Εσωτερικών κ Σκουρλέτη αιτήματος για οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση συνεπειών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Κύριε Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον ορεινό Δήμο Δεσκάτης για περισσότερο από 40 ημέρες, αναγκαστήκαμε να δαπανήσουμε υπερδιπλάσια ποσά από τα προβλεπόμενα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να εξαντληθούμε οικονομικά.
Για το λόγο αυτό ζητούμε:
-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 50.000 €
Επίσης θεωρούμε ότι είναι σωστό να μεριμνήσετε :
-Ώστε να δίνονται σε όλους τους ορεινούς Δήμους σε ετήσια βάση κονδύλια αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα (ανάλογη με την ενίσχυση από τους ΚΑΠ της παλιάς ΣΑΤΑ που δίνεται τους θερινούς μήνες για την πυροπροστασία) .
-Να διατεθούν τα ποσά που απαιτούνται για την προμήθεια τουλάχιστον ενός εκχιονιστικού μηχανήματος με αλατοδιανομέα για κάθε ορεινό Δήμο .
-Να εφαρμοστούν άμεσα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.
-Να στηριχθεί η ένταξη των ορεινών δήμων σε προγράμματα θέρμανσης με φυσικό αέριο
-Να μετατραπεί η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης σε επιδότηση θέρμανσης περιλαμβάνοντας δαπάνες για καυσόξυλα, pellet κ.λ.π. και να δοθεί ανεξαιρέτως σε όλους τους κατοίκους των ορεινών δήμων.
-Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα κρατικής εκμετάλλευσης δάσους ΚΕΔ, από τα δασαρχεία εξασφαλίζοντας φθηνά καυσόξυλα στους κατοίκους των ορεινών Δήμων.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και περιμένουμε τις ενέργειες σας

Ο Δήμαρχος

Καραστέργιος Θ. Δημήτριος

Κοιν.:
Βουλευτή Γρεβενών
κ. Χρήστο Μπγιάλα