Πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στις 29 Οκτωβρίου 2025, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης «ΝΙΚΟΣ ΜΙΓΚΟΣ», με πρωτοβουλία του Δήμου Δεσκάτης, ανοικτή εκδήλωση – ενημέρωση σχετικά με τον κάθετο οδικό άξονα Δεσκάτης – Ε 65 στον κόμβο Αγιόφυλλου Καρπερού και τη σύνταξη της μελέτης χάραξης και κατασκευής του.
Την παρουσίαση της μελέτης έκανε ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Ηλιού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών, Ιωάννης Τσακνάκης ο αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων Λάζαρος Γκερεχτές και στελέχη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης, έλαβαν το λόγο αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες, αφού η σπουδαιότητα του έργου είναι αδιαμφισβήτητη για την περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδης, στην τοποθέτησή του, εκτός από την αναφορά του στο συγκεκριμένο έργο και την αναγκαιότητα της κατασκευής του, αναφέρθηκε και στα έργα που δρομολογεί η Περιφέρεια στο Δήμο Δεσκάτης, όπως:
– αναμένεται η μελέτη που εκπονείται από το δήμο μας για το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δεσκάτης και έχει παραχωρηθεί στη Μητρόπολη Ελασσόνας, ώστε να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ,
– την αντικατάσταση των λαμπτήρων του εξωτερικού φωτισμού με λαμπτήρες LED,
– την κατασκευή του δρόμου Καρπερό – Νησί,
– την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου Δεσκάτης,
– την αναστήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Γήλοφο,
– υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για την προμήθεια του ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο το Μάιο.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου

