Ανακοίνωση για Σχολή Γονέων
Ανακοίνωση για Σχολή Γονέων

   ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ¯ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος συνεχίζοντας τον κύκλο των συναντήσεων της Σχολής Γονέων προσκαλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους στην Γ΄ (3η) συνάθροιση την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Δεσκάτης. της Κέντρου.
Επίκεντρο αυτής της Γ΄ συναντήσεως είναι η σχεδόν ξεχασμένη εξαιτίας της καθημερινότητος ή παραμερισμένη εξαιτίας της φροντίδος των παιδιών, σχέση των δύο συζύγων. Σχέση την οποία ευλόγησε η Εκκλησία, την υπερασπίστηκε εναντίον αιρετικών που υποτιμούσαν τον γάμο, σχέση που θα δικαιώσει ή θα καταδικάσει τους συζύγους, τόσο στα μάτια των παιδιών, όσο και στη δικαία Κρίση του Θεού. Προς τούτο η Ιερά Μητρόπολις προσκάλεσε τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Υφαντή, προκειμένου να αναπτύξει το θέμα: «Σάρκα μία».
Η συγκλονιστική διαπίστωση στο μυστήριο του Γάμου «καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν», θα είναι το κέντρο όσων θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε. Η Εκκλησία, παρότι από πολλούς προσβάλλεται ως συντηρητική και αναχρονιστική, έχει λόγο τολμηρό και ξεκάθαρο, αλλά εντέλει άγνωστο στους πολλούς. Η Γ΄ συνάντηση της Σχολής Γονέων αποτελεί μια ευκαιρία να ακούσουμε αυτό το δυναμικό της λόγο ξεκινώντας από τα βασικά: τη σχέση αγάπης των δύο συζύγων. Λόγος που αφορά την ίδια τη ζωή! Λόγος αφυπνιστικός απέναντι σε όσα αποχαυνώνουν. Λόγος παρηγοριάς σ’ όσους έμαθαν ή θέλουν να ζούνε με εργήγορση και καλή αγωνία.
Όσοι σύζυγοι, όσοι γονείς, λοιπόν, όσοι αγαπούν και ονειρεύονται, η πρόσκληση είναι ανοικτή και είστε άπαντες ευπρόσδεκτοι!
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Σημ. Η συμμετοχή των ιερέων της πόλης και των όμορων ενοριών, όπως παρότρυνε και ο Σεβασμιώτατος, είναι απαραίτητη.