Κινητοποιήσεις αγροτών στο Δήμο Δεσκάτης
Κινητοποιήσεις αγροτών στο Δήμο Δεσκάτης

psifisma agrotwn2   psifisma agrotwn3

Με πρωτοφανή συμμετοχή για τα δεδομένα της Δεσκάτης περισσότερα από 70 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον δρόμο Δεσκάτης –Ελασσόνας, στο Γήπεδο Δεσκάτης, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής μας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποτελείται από νεολαία.
Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου οι αγρότες προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του Δημαρχείου Δεσκάτης και επέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο o οποίος τόνισε:
“Το Δ.Σ. του Δήμου Δεσκάτης με ομόφωνο ψήφισμα του, στέκεται στο πλευρό των αγροτών και  συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα τους εναντίον των μέτρων που προσανατολίζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και αφορούν την φορολόγηση και την ασφάλιση τους.
Ο Δήμος Δεσκάτης είναι ένα Δήμος αγροτικός, η τοπική οικονομία του οποίου αλλά και το ίδιο το μέλλον του είναι απόλυτα συνυφασμένο και εξαρτημένο από την αγροτική οικονομία. Γνωρίζουμε  καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του μόχθου της πραγματικής παραγωγής, οι οποίοι καθημερινά 365 μέρες το χρόνο ακατάπαυστα αγωνίζονται για επιβίωση απέναντι στα στοιχεία της φύσης αλλά και απέναντι στις στρεβλώσεις και στις χρόνιες παθογένειες της κρατικής μηχανής.
Το υπερβολικό κόστος παραγωγής ,το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, και η έλλειψη μιας αγροτικής πολιτικής που θα θωρακίσει το εισόδημα των αγροτών έχει φέρει τους αγρότες στα όρια τους. Τονίζουμε  ότι η πλάτη των αγροτών δεν αντέχει άλλα βάρη.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να γίνει μέσα από την στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο οποίος βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας με  τη λήψη άμεσων μέτρων.
Καλούμε  την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να επαναπροσδιορίσει, με κύριο κριτήριο τη δικαιοσύνη και την ίση μεταχείριση, τα μέτρα που αφορούν στην φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, βρίσκοντας ισοδύναμα.
Η υπερφορολόγηση , η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ οδηγούν στην εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν γιατί θα αποτελέσουν την καταστροφή του παραγωγικού μας ιστού.
Παράλληλα ζητούμε  να θεσπιστούν κίνητρα  για να γίνουν βιώσιμες οι αγροτικές επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκότερους όρους της παραγωγικής δραστηριότητας, ώστε να συγκρατηθεί ο πληθυσμός της υπαίθρου.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη στους αγρότες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα για το μέλλον του τόπου μας”.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ