ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

    Με καλές επιδόσεις οι αγώνες στίβου Δυτ. Μακεδονίας και Δυτ. Θεσσαλίας

   Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Απριλίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δεσκάτης οι αγώνες στίβου παίδων – κορασίδων των Ενώσεων Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Θεσσαλίας. Περίπου 200 αθλητές από 20 αθλητικούς συλλόγους και σωματεία των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, διαγωνίστηκαν στα αθλήματα του στίβου, σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις.

    Τιμή στον Γ.Σ. Τρικάλων

   Μετά το πέρας των αγώνων, την Κυριακή των Βαΐων, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος βράβευσε τον Γυμναστικό Σύλλογο (Γ.Σ.) Τρικάλων για τα 100 χρόνια προσφοράς του στον αθλητισμό, αποδίδοντας τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Χαχάμη. «Η διοίκηση του Δήμου στηρίζει τις μεγάλες διοργανώσεις και τον αθλητισμό, ο οποίος δίνει διέξοδο στη νεολαία μας», τόνισε ο κ. Μίγκος, συγχαίροντας τον Γ.Σ. Τρικάλων για την μεγάλη του προσφορά στον κλασικό αθλητισμό. «Ο Γ.Σ. Τρικάλων συμπλήρωσε πρόσφατα 100 χρόνια ζωής κι έτσι είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1896 και έχει "βγάλει" πολλούς σπουδαίους αθλητές του στίβου», επεσήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, αντιπρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Δεσκάτης και δημοτικός σύμβουλος κ. Ιάκωβος Πετσούλας.

    Ποιοι παραβρέθηκαν

   Οι αγώνες, οι οποίοι συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Δεσκάτης, την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου και τον Γυμναστικός Σύλλογος Δεσκάτης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ήταν διήμεροι, ξεκίνησαν το Σάββατο 11 Απριλίου από τις 4 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Τους αγώνες παρακολούθησαν εκτός από τους κκ. Νίκο Μίγκο και Ιάκωβο Πετσούλα, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μίγκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τηλέμαχος Καψάλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου Δεσκάτης κ. Νίκος Τζιαφέτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου κ. Σωκράτης Κακούσιος, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δεσκάτης και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Καλαντζής, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Δεσκάτης και πολύς κόσμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στους αγώνες έδωσαν περίπου 50 προπονητές από την Δυτική Μακεδονία και την Δυτική Θεσσαλία, αλλά και στελέχη του ΣΕΓΑΣ, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής αγώνων του ΣΕΓΑΣ κ. Θανάσης Ράπτης, ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαρρής και ο επί χρόνια καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Δεσκάτη κ. Γιάννης Φασούλκας. Ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είχε και ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής νομού Γρεβενών κ. Αστέριος Μπασδέκης.

    Τα αγωνίσματα

   Κατά την διάρκεια των διήμερων αγώνων, οι αθλητές (παίδες και κορασίδες) διαγωνίστηκαν στα 110 μ. με εμπόδια, στην σφαιροβολία, στο μήκος, στο ύψος, στην δισκοβολία, στα 400 μ., στον ακοντισμό, στα 100 μ., στα 1.500 μ., στα 2.000 μ., στην σκυταλοδρομία 4Χ100, στα 5.000 και στα 10.000 μ. βάδην, στην σφυροβολία, στο άλμα επί κοντώ, στο τριπλούν, στα 800 μ. και στα 200 μ.

     Διακρίσεις αθλητών της Δεσκάτης

    Από τον Γυμναστικό Σύλλογο Δεσκάτης, τέσσερις αθλητές διακρίθηκαν στους αγώνες. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Λαγιόκαπας ήρθε πρώτος στα 110 μ. μετ' εμποδίων και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, ενώ σημαντικές επιδόσεις πέτυχαν και οι υπόλοιποι τρεις αθλητές: Δημήτρης Τσιουκάνης δεύτερος στα 800 μ., Μάριος Μίγκος δεύτερος στα 200 μ. και Γιάννης Γκαραλιάκος πέμπτος στα 400 μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις αθλητές της Δεσκάτης ήρθαν δεύτεροι στην σκυταλοδρομία 4Χ100.