ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

    Καμία αύξηση στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου Δεσκάτης

   Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα παραμείνουν τα δίδακτρα που πληρώνουν οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα θεωρητικής μουσικής και εκμάθησης μουσικών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Δεσκάτης. Στην παραπάνω σημαντική ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος κατά την διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε μουσική συναυλία του Ωδείου την Κυριακή 14 Ιουνίου με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς. «Τα δίδακτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν σε καιρούς δύσκολους οικονομικά», διαβεβαίωσε ο κ. Μίγκος, τονίζοντας πως το Ωδείο βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκύπτει από την συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών.

     Περισσότεροι μαθητές στο Ωδείο

   Εξάλλου, η συνεχής ανοδική πορεία του Δημοτικού Ωδείου Δεσκάτης αποδεικνύεται και από τον σημαντικό αριθμό παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα μουσικής από γειτονικά χωριά του όμορων Δήμων (Λουτρό, Δήμητρα, Νεοχώρι, Παλιοχώρι), πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα την δυναμική που έχει δημιουργηθεί και την ποιότητα των μαθημάτων που παρέχουν οι καθηγητές της μουσικής.

     Υψηλού επιπέδου μουσική κατάρτιση

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Χρήστος Κοτρότσιος σημείωσε ότι σκοπός του Ωδείου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη μουσική κατάρτιση των εκπαιδευομένων και η παροχή υψηλής ποιότητας μουσικής παιδείας. Παράλληλα, ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχει στις προσπάθειες των καθηγητών, αλλά και τους γονείς για την συνεργασία τους με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, ώστε να γίνουν ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

     Βραβεύσεις μαθητριών του Ωδείου

   Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Μίγκος βράβευσε τις μαθήτριες Όλγα Αδρακτά, Κατερίνα Νασιοπούλου και Μαρία Τσιμέλα, οι οποίες έλαβαν τον Ιούνιο του 2008 τα πτυχία αρμονίας, ενώ ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στην εννιάχρονη Φανή Τσιλινίκου, η οποία πήρε καλή θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού που διεξήχθη στην Καρδίτσα. Μάλιστα, για την διάκρισή της αυτή, αποφασίστηκε η εννιάχρονη μαθήτρια να μην πληρώσει δίδακτρα την επόμενη χρονιά.

     Η συναυλία

    Στη συνέχεια, ακολούθησε η συναυλία λαϊκής, παραδοσιακής, μοντέρνας, ροκ μουσικής, ενώ όσοι παραβρέθηκαν στον χώρο του Ωδείου απόλαυσαν τρίο πιάνο τζάζ, πρόγραμμα με τραγούδια από διάφορα ελληνικά και ξένα ρεπερτόρια, αλλά και την χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.

    Ποιοι παραβρέθηκαν

   Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου και αντιπρόεδρος του Ωδείου κ. Νίκος Τζιαφέτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης κ. Τηλέμαχος Καψάλης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γρεβενών κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΑΠΗ του Δήμου Δεσκάτης κ. Γιάννης Ζαγκανίκας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.