ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Εγκρίθηκε ο απολογισμός – ισολογισμός του Δήμου Δεσκάτης για το 2008

   Με 12 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό εγκρίθηκε ο απολογισμός – ισολογισμός του Δήμου Δεσκάτης για το οικονομικό έτος 2008 κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Μιλώντας στο σώμα, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή διαχειρίζεται με σύνεση τα οικονομικά του Δήμου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία έχει επηρεάσει όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας.

     Ν. Μίγκος: «Διεκδικούμε, δεν επαιτούμε»

    Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για έλλειψη διάθεσης για την διεκδίκηση πόρων, ο κ. Μίγκος τόνισε ότι «η δημοτική αρχή διεκδικεί, αλλά δεν επαιτεί», προσθέτοντας πως έγιναν μεγάλες προσπάθειες τα τρία προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία του Δήμου στους προμηθευτές του. «Οι αριθμοί, οι οποίοι είναι αδιάψευστοι κριτές των όσων λέμε, αποδεικνύουν ότι στην τριετία που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του Δήμου, έχουν εισρεύσει πολύ μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με την προηγούμενη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίγκος, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκταμιεύσεις του προγράμματος «Πίνδος», οι οποίες την τριετία που μας πέρασε ,αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που η προηγούμενη δημοτική αρχή Δεσκάτης κατάφερε να εξασφαλίσει για τον Δήμο κονδύλια ύψους μόλις 500 χιλιάδων ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

     Κατασκευή αποχετευτικού αγωγού

     «Πράσινο φως» για την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού για τα σπίτια της Δεσκάτης που σήμερα δεν έχουν υπόνομο έδωσε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, επιχειρώντας να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει αρκετούς δημότες. Το  τμήμα της περιοχής επέμβασης βρίσκεται στο  Τ. Διαμέρισμα Δεσκάτης και συγκεκριμένα: α) Στη Μικρά Συνοικία από οικία Τσιουμέλα – οικία Τσιγάρα μέχρι γέφυρα Κοτίτσα β) Την Μεσαία Συνοικία από Στενό Σωτήρη προς οικία Ρίβα- 1ο Δημοτικό Σχολείο γ) Από Βρυσοπούλα – Αστυνομία – γέφυρα Σακαβάρα έως οικία Παλούκα-δρόμος Κολονίτσιου ,στη Συνοικία Σάντοβο στο δρόμο βόρεια του Δασαρχείου-Κτηνιατρείου και στο Τ. Διαμέρισμα Παλιουριάς στον Περιφερειακό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ  και θα εκτελεστεί με δημοπρασία.

     Εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΔΕΠΑΚΑΑ

    Παράλληλα, με 15 θετικές ψήφους (έναντι 1 αρνητικής) των δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον απολογισμό – ισολογισμό οικονομικού έτους της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) που υπέβαλλε ο πρόεδρός της κ. Νίκος Τζιαφέτας.

    Μελέτες ανάπλασης

   Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύνταξη μελετών (συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ) που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Θησέας» για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου Παλιουριάς, για κάποιες μικροπαρεμβάσεις στην Κεντρική Πλατεία Δεσκάτης και για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Αθανασίου.

    Άλλα θέματα

   Τέλος, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Παλιουριάς, δυτικά του γηπέδου του χωριού, ενώ ενέκρινε την μετακίνηση του περιπτέρου και την διαμόρφωση του πεζοδρομίου στο ΚΕΠ, ώστε να αναδειχθεί συνολικά το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου, σε συνδυασμό με το έργο που εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων. Επίσης, αποφασίστηκε η υλοποίηση μικρών, αλλά σημαντικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η συντήρηση αγροτικών δρόμων, ασφαλτοστρώσεις σε Δημοτικά Διαμερίσματα, χαλικοστρώσεις, κατασκευή φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων και επέκταση δικτύου ύδρευσης στάβλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα αποπερατώθηκε το φράγμα στις Αμπδιές και το κεντρικό πεζοδρόμιο στον κεντρικό δρόμο της Παλιουριάς, ενώ σύντομα θα είναι έτοιμες οι παιδικές χαρές που κατασκευάζονται στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Αθανάσιο, στην περιοχή της Αστυνομίας και στην πλατεία πίσω από το Δημαρχείο.