– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

     Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών

    Τα διαχρονικά και πανανθρώπινα μηνύματα για ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια αναβίωσαν την Τετάρτη 24 Μαρτίου από τα παιδιά του Β' Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης, τα οποία παρουσίασαν μία μουσικοθεατρική παράσταση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Δεσκάτης κατακλύστηκε από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών του Β' Δημοτικού να παρουσιάσουν την πορεία της Ελλάδας από την υποδούλωση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 μέσα από θεατρικές αφηγήσεις, άφθονη μουσική, παραδοσιακούς χορούς και ποιήματα. Τα παιδιά των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του σχολείου ενσάρκωσαν διάφορους ήρωες της Επανάστασης, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και απλούς κλέφτες και αρματωλούς.

    Οι συντελεστές του έργου

  Η ιδέα του έργου ανήκει στον εκπαιδευτικό κ. Ευθύμιο Λάμαρη, ενώ την μουσική επιμέλεια είχε ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Παληάς και ο δάσκαλος Βυζαντικής Μουσικής κ. Αθανάσιος Μίγκος. Η σπουδαία παράσταση είχε την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του διευθυντή του Β' Δημοτικού Σχολείου κ. Αντώνη Βελλή και των δασκάλων του σχολείου, ενώ η δημοτική αρχή, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών.

   Χαιρετισμός δημάρχου Δεσκάτης

   Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του προς τα παιδιά και τους δασκάλους τους, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή στέκεται διαρκώς στο πλευρό όλων όσων προσπαθούν να προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας, ιδίως των νέων ανθρώπων, τους οποίους κάλεσε να αγωνιστούν, για να πετύχουν τους στόχους τους.

   Ποιοι παραβρέθηκαν

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εντεταλμένος σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών για το νότιο τμήμα κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαντώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κ. Τηλέμαχος Καψάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πλήθος κόσμου.