ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

    Πολλές και σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Δεσκάτης στην διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ζάβορδα 2009». Συνολικά παρουσιάστηκαν τέσσερα θεατρικά έργα σπουδαίων δημιουργών από διάφορους θιάσους, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενθουσιάζοντας το κοινό που τα παρακολούθησε. Η αρχή έγινε το Σάββατο 11 Ιουλίου στην Πλατεία της Παλιουριάς από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου του Δήμου Κρανώνος του Νομού Λάρισας. Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση «Μαυροβουνιώτης Ασθενής» που είναι διασκευή του σπουδαίου θεατρικού έργου του Μολιέρου «Κατά φαντασία ασθενής». Παρόλο που οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες χάρισαν άφθονο γέλιο στο κοινό που παρακολούθησε την παράσταση και δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα.

   Η συνέχεια έγινε την Δευτέρα 20 Ιουλίου στο προαύλιο του Λυκείου από τον θεατρικό θίασο «Πολυθέαμα Ιωαννίνων». Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Νήλ Σάϊμον. Την παράσταση που δόθηκε παρουσία 600 θεατών, σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Γκόγκος, την μετάφραση έκανε ο Ερρίκος Μπελιές, τα σκηνικά ο Θανάσης Τζάτσος, τα κοστούμια η Ιουλία Σταυρίδου, την μουσική επιμέλεια είχε ο Δημήτρης Καραγεώργος, ενώ πρωταγωνίστησαν οι ηθοποιοί Μιχαήλ Δουκάκης, Φίλιππος Παπανικολάου, Παύλος Βασιλάκης, Γιώργος Τσαούσης, Φωτεινή Μπαλωμένου, Γιώτα Παναγή, Θωμάς Λιόλιος, Πόλυ Ανδρεάδη, Αριάδνη Καβαλιέρου και Πέτρος Μπούγιας.

   Η τρίτη στη σειρά θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο προαύλιο Λυκείου από το θέατρο Λάρισας «ΜΕΘΕΞΙΣ». Πρόκειται για την κορυφαία κωμωδία «Γαμπροί απ' το παράθυρο» του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και θεατρικού συγγραφέα Αλέκου Σακελάριου. Η παράσταση έκλεψε τις καρδιές των 1000 περίπου θεατών που την παρακολούθησαν και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν οι συντελεστές και οι ηθοποιοί που είναι οι παρακάτω: Σκηνοθεσία η Μάχη Αγγελούλη, σκηνικά και κοστούμια η Ίλια Σδράλλη, φωτισμοί ο Μιχάλης Ντάλλας και μουσική ο Στάθης Σταμελόπουλος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο σπουδαίος ηθοποιός και πολύ καλός φίλος Γιάννης Μαγκούτας, πλαισιωμένος από τους ηθοποιούς Γιώργο Ακριτίδη, Κατερίνα Γκονέλα, Χρήστο Βαμβατήρα, Άννα – Μαρία Κωστοπούλου, Ρένα Λάσκαρη, Σαντίνα Μουστάκα και Χρήστο Σαμαρά.

   Τέλος, την Πέμπτη 20 Αυγούστου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η τελευταία θεατρική παράσταση από το «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» του Χρ. Ζήκα. Πρόκειται για την επιθεώρηση – σάτιρα «Το γέλιο είναι λύση για την κρίση» που παρακολούθησαν 1500 περίπου θεατές στο κατάμεστο από κόσμο χώρο του προαυλίου του Λυκείου. Η παράσταση χάρισε άφθονο γέλιο στους θεατές, κάτι που αποτελούσε εκ των προτέρων εγγύηση λόγω των σπουδαίων ηθοποιών και συντελεστών του θιάσου. Συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου ο Θάνος Ζήκας, την μουσική επιμελήθηκαν ο σπουδαίος ερμηνευτής Αλέξανδρος Χατζής και Σάκης Τσικλίκης, τα κοστούμια η Βαλέρια Στρατάκη, την σκηνογραφία ο Κάρολος Τζελεντάνο και τις χορογραφίες ο εκπληκτικός χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός Τζιμ Κάλλης. Πρωταγωνιστές της επιθεώρησης οι σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Μιχάλης Μόσιος (Ταμτάκος) και Λευτέρης Μελέτης (Αστραπόγιαννος). Μαζί τους έπαιξαν και οι ηθοποιοί Θεοδώρα Τσέπα, Παύλος Ζήκας, Ιωάννα Προσμίτη και φυσικά ο ακούραστος ,αγέραστος και αγέρωχος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου Χριστόφορος Ζήκας.

    Όλες οι θεατρικές παραστάσεις ενθουσίασαν τον κόσμο και η μεγάλη συμμετοχή και παρουσία των πολιτών σ' αυτές κατέδειξαν την έλλειψη, αλλά ταυτόχρονα και την αγάπη που έχει η περιφέρεια στο θέατρο. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να φέρουμε πιο κοντά τους συμπολίτες μας στο θέατρο, προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερες θεατρικές παραστάσεις στον τόπο μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚΑΑ

Νίκος Τζιαφέτας