ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΤΟ 2010 ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

    Ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Δεσκάτης για τα προγράμματα επιδοτήσεων

    Ημερίδα για τα ανοικτά και αναμενόμενα προγράμματα επιδότησης ενόψει του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), τις επιδοτήσεις για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων (ενίσχυση γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας), αλλά και για τις επιδοτήσεις σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που ανήκουν στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης. Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει στο Επιμελητήριο Γρεβενών σε συνεργασία με την εταιρεία "ALPHA PLAN CONSULTANTS", προκειμένου να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της περιοχής της Δεσκάτης για τις επιδοτήσεις που αναμένονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ήταν πολύ μεγάλη.

    Συμμετοχή στην επιχειρηματική έκθεση 2010

   Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δεσκάτης κ. Δημήτρης Ρέντας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την παντελή απουσία επιχειρήσεων από την Δεσκάτη στην 2η Επιχειρηματική Έκθεση που έλαβε χώρα πρόσφατα στα Γρεβενά. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) νομού Γρεβενών κ. Νίκος Ράμμος επεσήμανε ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός της έκθεσης, η οποία καθιερώθηκε να πραγματοποιείται στα μέσα του Μαΐου λόγω της εορτής του Αγίου Αχιλλείου.

     Η αξία της ενημέρωσης

    Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος υπογράμμισε την σημασία διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων που σκοπό έχουν την ενημέρωση των εμπόρων και των επιχειρηματιών του Δήμου μας για τα προγράμματα επιδοτήσεων. Παράλληλα, ο κ. Μίγκος εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να καλύψει το κόστους της συμμετοχής στην επόμενη έκθεση, χρηματοδοτώντας το περίπτερο για τις επιχειρήσεις της Δεσκάτης. Όμως, στην δευτερολογία του, ο κ. Ράμμος δεσμεύθηκε ότι το κόστος θα καλυφθεί από το ΕΒΕ ν. Γρεβενών, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις της Δεσκάτης, για να πάρουν μέρος στην έκθεση.

     Ποιοι παραβρέθηκαν

     Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα έδωσαν το παρών ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ ν. Γρεβενών και δημοτικός σύμβουλος Δεσκάτης κ. Γιάννης Ζαγκανίκας, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης κ. Τηλέμαχος Καψάλης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος επιχειρηματιών από την Δεσκάτη και την γύρω περιοχή.