Συνάντηση Δημάρχου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σγουρίδη είχε ο Δήμαρχος Δεσκάτης στα Γρεβενά την Πέμπτη 4 Ιουνίου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Γρεβενών κ. Σημανδράκου και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καναβού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός έργων υποδομής και δράσεων για την στήριξη των αγροτών του Δήμου Δεσκάτης με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος τόνισε στον κ.Υφυπουργό την σπουδαιότητα της κατασκευής αρδευτικών έργων, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για την ανταπόκριση τους στα αιτήματα του Δήμου μας στον τομέα των υποδομών με τη σύνταξη, μέσω προγραμματικών συμβάσεων Δήμου και Περιφέρειας ,των παρακάτω μελετών :
1. Κατασκευή εξωποτάμιας δεξαμενής στη θέση «Αλμυρή»
2. Εκσυγχρονισμός του ΤΟΕΒ Καρπερού –Δήμητρας
3. Υπερύψωση γεωφράγματος Δασοχωρίου
και ζήτησε την εξασφάλιση πιστώσεων για την υλοποίηση τους(για την υπερύψωση γεωφράγματος Δασοχωρίου η πίστωση έχει εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας)ενώ σχεδιάζονται από το Δήμο μας μελέτες για τις θέσεις Λάκα και Βουλιάγματα Παπατσάνη.
Ζητήθηκε επίσης η εκπόνηση γεωτεχνικών εδαφολογικών μελετών ,ώστε να εξασφαλιστούν επιστημονικά δεδομένα για μια επιτυχή αναδιάρθρωση καλλιεργειών, καθώς και οικονομοτεχνική μελέτη που θα υποστηρίζουν και θα κατευθύνουν προσβιώσιμες καλλιέργειες στους αγρότες μας.
-Η αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων υποδομών συνεταιρισμών με την προώθηση της εξυγίανσης τους καθώς και την ίδρυση νέων.
-Ευελιξία για τα σχέδια βελτίωσης καθώς και για τη διαδικασία πιστοποίησης του προϊόντος, γεγονός που θα εξασφαλίσει υψηλή αξία για τα ποιοτικά και εκλεκτά προϊόντα μας.
Τέθηκε επίσης το ζήτημα των βοσκοτόπων και με την επισήμανση των θετικών ρυθμίσεων της τελευταίας ΚΥΑ(873/55993/ 20.5.2015) , ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να αλλάξει ο συντελεστής του άρθρου 4 πργ.6 για την Περιφέρεια μας εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα και την εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων μας.
Μέσα από τη συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας –Πολιτείας μπορούν να απελευθερωθούν υγιείς δυνάμεις της υπαίθρου και να εξασφαλιστεί μια βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ