ΣΕ ΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

   Έρχονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο Δεσκάτης

   Την πρόσληψη τριών θέσεων μόνιμου προσωπικού στον Δήμο Δεσκάτης – μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ – αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 22 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ θα αφορούν σε έναν τοπογράφο μηχανικό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έναν τεχνίτη υδραυλικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έναν οδηγό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα γενικά και τυπικά προσόντα που θα απαιτηθούν για τις προσλήψεις θα αναφέρονται επακριβώς στην προκήρυξη, η οποία αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ το προσεχές διάστημα.

    Προχωρούν τα έργα ύδρευσης

   Λύνεται σύντομα το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν – κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – οι κάτοικοι της Μικράς Συνοικίας της πόλης, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης δεξαμενής Ράχη Καψάλη – Ρουκάς. Με τον συγκεκριμένο αγωγό, η περιοχή του Αγίου Γεωργίου θα έχει επάρκεια νερού και το καλοκαίρι. Επιπλέον, αποφασίστηκε ομόφωνα να χρηματοδοτηθεί το έργο του φράγματος στην περιοχή Αμπιδιές (καθαρισμό και υπερύψωση του χωμάτινου φράγματος) με το ποσό των 45.000 ευρώ, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση του όγκου του φράγματος, το οποίο πλέον θα ανέρχεται στα 300.000 κυβικά μέτρα νερού. «Μετά τις εργασίες υπερύψωσης του φράγματος, στις οποίες προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται , αφού θα υπερυψωθεί κατά άλλα 2 μέτρα και θα κατασκευαστεί υπερχειλιστής με τσιμέντο, έτσι ώστε να αποφευχθεί η θολερότητα του νερού που διοχετεύεται στο μεγάλο φράγμα», τόνισε – αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του έργου – ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος.

    Η πορεία των μικρών έργων

    Πολλά μικρά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Δεσκάτης. Μεταξύ άλλων, επεκτείνεται το δίκτυο ύδρευσης στάβλων, επισκευάζονται και συντηρούνται δημοτικοί δρόμοι, κατασκευάζονται κράσπεδα, διαμορφώνονται οι κοινόχρηστοι χώροι στα Δημοτικά Διαμερίσματα Δασοχωρίου και Παλιουριάς, φρεάτια συλλογής ομβρίων υδάτων, βελτιώνεται η αγροτική οδοποιία, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο της κατασκευής αμαξοστασίου για τα οχήματα του Δήμου Δεσκάτης.

    Άλλα θέματα

   Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την προμήθεια φορτηγού με ανυψωτική πλατφόρμα, προϋπολογισμού 115.000 ευρώ, αλλά και την προμήθεια αυτοκινούμενου απορροφητικού σαρώθρου με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Η προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» του Υπουργείου Εσωτερικών. Τέλος, εγκρίθηκε η παράλληλη χρήση του περιπτέρου έμπροσθεν του Δημαρχείου από τον Δήμο και τον Ορειβατικό Σύλλογο Δεσκάτης.