ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΡΟΜΑΝΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΆΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια εγγραφής της ΑΝΤΡΟΜΑΝΑΣ στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, η οποία γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Δεσκάτης με τον Εξωραϊστικό όμιλο Δεσκάτης. Την σύνταξη και την κατάθεση των κειμένων στη ΔΙΝΕΠΟΚ ανέλαβε και πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΕΜΟΔ κ. Χρυσούλα Σωτήρη.

     Ήδη μέχρι τώρα, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας εγγραφής [δήλωση πρόθεσης υποβολής], καθώς επίσης και το δεύτερο στάδιο [δημοσίευση δηλώσεων πρόθεσης υποβολής στοιχείων] και εκκρεμεί το τρίτο στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί το δελτίο στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Η εγγραφή ενός στοιχείου, όπως του εθίμου της ΑΝΤΡΟΜΑΝΑΣ που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και γίνεται στην πόλη της Δεσκάτης, κάθε χρόνο της Ζωοδόχου Πηγής, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πέραν της αυτονόητης προβολής του, είναι μία από τις πολλές και ποικίλες δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

       Γραφείο Τύπου Δημάρχου