ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΙΑ ΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ 

Τηλ.: 2462351101

Φαξ: 2462351105

Ταχ. Δ/νση: Δεσκάτη 51200

e-mail: dimosdes@otenet.gr

                                                                                                                                            Αριθμός Πρωτ : 9483

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δεσκάτης κατά τη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου 2011 ομόφωνα αποφάσισε το ακόλουθο ψήφισμα:

 

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και την αντίδραση μας στο πόρισμα της επιτροπής για την αναδιοργάνωση των φορολογικών Περιφερειακών υπηρεσιών. Στο συγκεκριμένο πόρισμα προτείνεται μεταξύ άλλων η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης. Στο ίδιο πόρισμα προτείνεται η εξαίρεση από την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, καθώς και των Δ.Ο.Υ. των ορεινών Δήμων (Νεστορίου – Νευροκοπίου – Φιλιατών – Δελβινακίου).

Σας υπενθυμίζουμε ότι και ο Δήμος Δεσκάτης είναι ορεινός και απομακρυσμένος από την Δ.Ο.Υ. Γρεβενών (60 Χιλιόμετρα απόσταση σε κακό οδικό δίκτυο, 2 ώρες για μετάβαση και επιστροφή σε οδόστρωμα που τους χειμερινούς μήνες είναι καλυμμένο από πάγο και χιόνι, με κατά κύριο επάγγελμα γεωργοκτηνοτρόφους δηλαδή με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και χωρίς δημόσια συγκοινωνία) και μάλιστα απέχει περισσότερα χιλιόμετρα από τις περιοχές που προτείνουν να παραμείνουν οι εφορίες.

Επίσης εάν τίθεται θέμα για την μείωση του λειτουργικού κόστους είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρηθεί ακόμη και κτίριο του Δήμου για την στέγαση της υπηρεσίας αν υπάρξει πρόβλημα με τις λειτουργικές δαπάνες.Με γνώμονα τον άξονα αποκέντρωσης δομών και υπηρεσιών για την βελτίωση της καθημερινότητας μας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση μας, ως εκπρόσωποι του Δήμου, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης.

Με το συγκεκριμένο πόρισμα αποδυναμώνεται στην πράξη πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ο νέος Καλλικρατικός Δήμος αφού θεωρούνταν από τους κατοίκους δεδομένη η ισχυροποίηση και όχι η αποδυνάμωση της έδρας του Δήμου σύμφωνα µε τις διακηρύξεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Βουλευτή να μην λάβουν υπόψη το συγκεκριμένο πόρισμα που αποδεικνύεται μη ρεαλιστικό και γραφειοκρατικό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Δεσκάτης.  

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης                                                               Ο Πρόεδρος του Δ.Σ         

      Νίκος Μίγκος                                                                                                                 Νίκος Π. Μίγκος