ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

   Δεσμεύσεις για συνέχιση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων

     Περίπου 800.000 ευρώ θα εισρεύσουν συνολικά τον επόμενο μήνα στα ταμεία του Δήμου Δεσκάτης για την εκτέλεση των μεγάλων έργων που έχουν ενταχθεί στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠΑΔΥΜ), σύμφωνα με όσα δεσμεύθηκαν στον δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νίκο Μίγκο τόσο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, όσο ο νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.

       Οι κατανομές του ΕΠΑΔΥΜ

      Από την κατανομή του Φεβρουαρίου, ο Δήμος Δεσκάτης έλαβε από το ΕΠΑΔΥΜ 370.000 ευρώ για την συνέχιση των μεγάλων έργων. Συγκεκριμένα, 120.000 ευρώ πρόκειται να δοθούν για την επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου και τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ για την ύδρευση του Δήμου Δεσκάτης. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσαν τον κ. Μίγκο οι κκ. Λεούδης και Κουπτσίδης, στην κατανομή του Μαΐου ο Δήμος Δεσκάτης θα λάβει πιστώσεις ύψους 800.000 ευρώ για την συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΠΑΔΥΜ (250.000 ευρώ για το Κλειστό Γυμναστήριο, 350.000 ευρώ για την ύδρευση, 90.000 ευρώ για την οικιστική αναβάθμιση του Γηλόφου και 110.000 ευρώ για δημοπράτηση λοιπών έργων).

       Διαρκής αγώνας

      Ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη 7 Απριλίου, ο κ. Μίγκος τόνισε ότι «στο πλαίσιο της συνεχούς διεκδίκησης πόρων από το κεντρικό κράτος, η δημοτική αρχή αγωνίζεται για την διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Δεσκάτης».

        Πιστώσεις από το «ΠΙΝΔΟΣ»

      Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Απριλίου «μπήκε» το ποσό των 600.000 ευρώ για την εκτέλεση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ». Με δεδομένη λοιπόν την διασφάλιση της χρηματοδότησης εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου τα έργα που υλοποιούνται από το «ΠΙΝΔΟΣ» θα έχουν ολοκληρωθεί.

       Πλήθος μικρών έργων

     Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης αποφάσισε ομόφωνα την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην θέση του υπάρχοντος γηπέδου καλαθοσφαίρισης προϋπολογισμού 98.800 ευρώ, την επίστρωση δρόμων με κυβόλιθους προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, την ανάπλαση της Πλατείας του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλιουριάς προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί τοιχίο στον συνοικισμό Γηλόφου προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, ενώ πρόκειται να τσιμεντοστρωθούν το προσεχές διάστημα δρόμοι προϋπολογισμού 26.000 ευρώ. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον απολογισμό του Α' Παιδικού Σταθμού του Δήμου Δεσκάτης για το οικονομικό έτος 2008.