ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ «ΖΑΒΟΡΔΑ 2008»

 Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις, φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον τους για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και για την ανάγκη απόδρασης από τι άγχος της καθημερινότητας. Το διήμερο Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουνίου στην πλατεία του Δασοχωρίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα του Λάκη Κουσιώρα.

     Την Κυριακή 13 Ιουλίου έγινε η πρεμιέρα των εκδηλώσεων στην πόλη της Δεσκάτης, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία με το μουσικό σχήμα του Τάσου Νοτόπουλου και του συμπατριώτη μας Ευγένιου Τσιλινίκου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποικίλα μουσικά ακούσματα με ξένες ροκ μπαλάντες από τον Ευγένιο Τσιλινίκο και έντεχνη – λαϊκή μουσική από την ορχήστρα του Τάσου Νοτόπουλου.

      Την Τρίτη 15 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου οι μικροί συνδημότες μας χάρηκαν και διασκέδασαν με μια σπουδαία παράσταση που δόθηκε από το Παιδικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

      Την Παρασκευή 18 Ιουλίου οι συνδημότες μας, και όχι μόνο, διασκέδασαν στην Πλατεία Παλιουριάς με το μουσικό σχήμα του Στάθη Κυριαζίδη. Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε μεγάλη, χορέψανε και διασκεδάσανε με λαϊκά, δημοτικά και ποντιακά τραγούδια.

       Αντίστοιχες  στιγμές ζήσαμε στην πλατεία Γηλόφου με το παραδοσιακό -δημοτικό συγκρότημα του Τάκη Φρουξελιά με το γλέντι να συνεχίζεται και να κορυφώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

       Τέλος τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στην πλατεία Παλιουριάς δόθηκε παράσταση από την τοπική ποντιακή σκηνή Γρεβενών με τίτλο «Φώταγας μετ' όνομαν» .

       Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θα συνεχιστεί και στις επόμενες σπουδαίες εκδηλώσεις του Δήμου Δεσκάτης . Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις  «Ζάβορδα 2008» συνδιοργανώνουνε ο Δήμος Δεσκάτης, η Δ.Ε.Π.Α.Κ.Α.Α. και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών .

      Καλό Καλοκαίρι! 

                                                                                      Ο Πρόεδρος Δ.Ε.Π.Α.Κ.Α.Α.

                                                                                            Νίκος Τζιαφέτας