ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2007-08

    Ν. Μίγκος: «Έχουμε ανοιχτές τις πόρτες μας για όλους»

    Στον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Δεσκάτης για την διετία 2007-08 προχώρησε το περασμένο Σάββατο 31 Ιανουαρίου ο δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Μίγκος ενώπιον 600 περίπου δημοτών στο κέντρο «Καμβούνια». Αφού αναφέρθηκε στις επίπονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής – μέσω της σύναψης δανείου – να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που κληροδότησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο κ. Μίγκος ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της δημοτικής αρχής για την προώθηση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Δεσκάτης και στον ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με τον βουλευτή του νομού Γρεβενών κ. Χρήστο Φώλια και τον νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη. Ο δήμαρχος Δεσκάτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής για διεύρυνση του καταλόγου εργατών και εργαζομένων που απασχολούνται στον δήμο. «Την διετία που μας πέρασε κάναμε πολλά έργα με αυτεπιστασία και έτσι δώσαμε δουλειά σε πολλούς συμπατριώτες μας», υποστήριξε ο κ. Μίγκος, καθώς πολλοί δημότες βρήκαν δουλειά στις ανασκαφές ή στον δήμο (θέσεις με μερική απασχόληση και stage, συμβάσεις έργου, βοήθεια στο σπίτι), τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έχει τις πόρτες του δήμου ανοιχτές για όλους.

    Η πορεία των μεγάλων έργων

    Συγκεκριμένα, η ίδρυση φορέα διαχείρισης του φράγματος του Ιλαρίωνα με έδρα την Δεσκάτη, η ένταξη του δρόμου Γρεβενά – Δεσκάτη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠΑΔΥΜ), η ίδρυση τμήματος ΙΕΚ στην Δεσκάτη είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα έργα που έγιναν την τελευταία διετία. Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο της Δεσκάτης από πυρκαγιά το 2004, ο κ. Μίγκος επεσήμανε ότι «μετά από πολύμηνες προσπάθειες, καταφέραμε τελικά να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΑΔΥΜ, αλλά έως τώρα πιστώθηκε το ποσό των 315.326 ευρώ, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει το κόστος των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», ζητώντας ταυτόχρονα γενναία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου. Αναφορικά δε με την πορεία υλοποίησης του προβλήματος ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο δήμος Δεσκάτης, ο κ. Μίγκος σημείωσε ότι υπολείπονται ακόμη κονδύλια ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την προδιύλιση του νερού του φράγματος.

    Τα υπόλοιπα έργα

    Εκτός όμως από τα μεγάλα έργα, ο δήμαρχος Δεσκάτης παρουσίασε στους δημότες και τα υπόλοιπα έργα που έγιναν την τελευταία διετία, που είχαν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών. Ειδικότερα, έλαβαν χώρα έργα όπως ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή δρόμων, αμαξοστάσιο, νέος παιδικός σταθμός, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, επέκταση Κέντρου Υγείας και δημοτικού Σφαγείου, αγροτικός εξηλεκτρισμός, κατασκευή φραγμάτων, μετεγκατάσταση ΚΑΠΗ και αντιπλημμυρικά έργα. Παράλληλα, ο κ. Μίγκος ανέλυσε τα έργα που είτε εντάχθηκαν – είτε ολοκληρώθηκαν στα προγράμματα «ΘΗΣΕΑΣ», «ΠΙΝΔΟΣ» και «LEADER». Αξίζει να σημειωθεί ότι προσεχώς θα επεκταθεί το δίκτυο ευρυζωνικότητας στον δήμο Δεσκάτης, ενώ ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

     Καποδίστριας ΙΙ και πολιτισμός

    Τη μεταφορά πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση πέρα από την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση ζήτησε ο δήμαρχος Δεσκάτης, στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ τάχθηκε υπέρ των εθελοντικών συνενώσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν στον δήμο Δεσκάτης διαμερίσματα γειτονικών νομών. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ο δήμος Δεσκάτης αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τους συλλόγους της περιοχής, με τους οποίους έχει άριστη συνεργασία, αναβάθμισε την Μουσική Σχολή του δήμου και διοργάνωσε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι και τις Απόκριες. Οι εκδηλώσεις αυτές θα κορυφωθούν τον φετινό Αύγουστο με το Αντάμωμα που θα λάβει χώρα στη Δεσκάτη. «Πιστέψτε με, θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσιο το έργο μας, αν όλοι όσοι εκλεχτήκαμε, ανεξαρτήτως παρατάξεων, είχαμε μοναδικό στόχο την πρόοδο του τόπου μας», είπε καταλήγοντας ο κ. Μίγκος, καλώντας τους δημότες να συστρατευθούν με την δημοτική αρχή για το καλό του τόπου. Στον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν ο αντινομάρχης Γρεβενών κ. Κώστας Μιχαλογιάννης, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κκ. Γιάννης Αναγνώστου και Τιμολέων Κοψαχείλης, ο δήμαρχος Αγίου Κοσμά κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο πρώην νομάρχης Γρεβενών και δήμαρχος Δεσκάτης κ. Αντώνης Πέτσας, ο πρώην δήμαρχος Δεσκάτης κ. Θύμιος Παπαντώνης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ νομού Γρεβενών κ. Δημήτρης Καραστέργιος, ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας νομού Γρεβενών κ. Διονύσης Λόλας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Γρεβενών κ. Θόδωρος Καίσαρης.