ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

    Πλήθος εκδηλώσεων απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το τριήμερο της Αποκριάς στον Δήμο Δεσκάτης. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) του Δήμου Δεσκάτης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών, ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη και ολοκληρώθηκαν με τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

      Κλόουν και ξυλοπόδαροι για τα παιδιά

     Τον αποκριάτικο τόνο έδωσαν τα μασκέ πάρτι που έλαβαν χώρα σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα της Δεσκάτης, ενώ το περασμένο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου έγινε η καθιερωμένη παρέλαση καρναβαλιστών στην πλατεία Παλιουριάς με χορό και τραγούδια συνοδεία παραδοσιακής δημοτικής ορχήστρας. Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων την Κυριακή της Αποκριάς ήταν η Δεσκάτη, όπου πραγματοποιήθηκε πλήθος δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα, το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία, έλαβε χώρα παράσταση με κλόουν, ξυλοπόδαρους και πλούσια δώρα για τους μικρούς δημότες, ενώ παρέλασαν και άρματα για τα παιδιά.

      Παρέλαση και κάψιμο του Μπούρμπουλου

     Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της Δεσκάτης. Η παρέλαση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία, όπου και κατέληξε. Εκεί υπήρχε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα με λάτιν ρυθμούς, παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα και γαϊτανάκι. Οι δημότες και οι επισκέπτες απόλαυσαν σουβλάκια και κρασί, ενώ το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσέλκυσε το κάψιμο του Μπούρμπουλου. Το παρών στις αποκριάτικες εκδηλώσεις έδωσε σύσσωμη η δημοτική αρχή του Δήμου Δεσκάτης και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΚΑΑ, καθώς επίσης και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

       Κούλουμα στα ξωκλήσια της Δεσκάτης

      Κατά την διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, ο Δήμος Δεσκάτης γιόρτασε τα Κούλουμα στην Πλατεία Δημαρχείου με παραδοσιακή δημοτική μουσική, αλλά και σε περιοχές της Παλιουριάς, της Παρασκευής, του Πρόδρομου και του Αγίου Αχιλλείου, όπου έγινε πέταγμα του χαρταετού. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν είχαν ως αποτέλεσμα πλήθος κόσμου στα ξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής. Παντού σερβιρίστηκε λαγάνα, ελιές και φασολάδα με φροντίδα του Δήμου Δεσκάτης και της ΔΕΠΑΚΑΑ.