ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

     Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους προγραμματίζει ο Δήμος Δεσκάτης για το τριήμερο της Αποκριάς τόσο στην πόλη της Δεσκάτης, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα. Τις εκδηλώσεις, τις οποίες συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δεσκάτης, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ) και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Γρεβενών (ΟΠΑΝΓ). Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚΑΑ του Δήμου Δεσκάτης κ. Νίκος Τζιαφέτας καλεί δημότες και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουν σε ένα ατελείωτο αποκριάτικο πάρτι με καρναβαλίστικους ρυθμούς με μουσική, χορό και παρέλαση αρμάτων. «Ξεχάστε για λίγο το άγχος της καθημερινότητας και ξεφαντώστε για λίγο μαζί μας στον ρυθμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων του όμορφου και πάντα φιλόξενου δήμου Δεσκάτης», επισημαίνει ο κ. Τζιαφέτας.

     Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

    Αναλυτικά, το ερχόμενο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει παρέλαση καρναβαλιστών στην πλατεία Παλιουριάς, ενώ θα ακολουθήσει χορός και τραγούδια συνοδεία παραδοσιακής δημοτικής ορχήστρας. Θα προσφέρονται σουβλάκια και κρασί. Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων την Κυριακή της Αποκριάς θα είναι η Δεσκάτη, όπου θα λάβουν χώρα πλήθος δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία, θα πραγματοποιηθεί παράσταση με κλόουν, ξυλοπόδαρους και πλούσια δώρα για τους μικρούς δημότες, ενώ θα παρελάσουν και άρματα για τα παιδιά. Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της Δεσκάτης. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. από την Κεντρική Πλατεία, όπου και θα καταλήξει. Εκεί θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα με λάτιν ρυθμούς, παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα και γαϊτανάκι. Οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σουβλάκια και κρασί, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει το παραδοσιακό κάψιμο του Μπούρμπουλου.

    Κούλουμα στη Δεσκάτη

    Κατά την διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου, ο Δήμος Δεσκάτης θα γιορτάσει τα Κούλουμα στην Πλατεία Δημαρχείου με παραδοσιακή δημοτική μουσική, αλλά και σε περιοχές της Παλιουριάς, της Παρασκευής, του Πρόδρομου και του Αγίου Αχιλλείου, όπου θα γίνει πέταγμα του χαρταετού. Παντού θα σερβίρεται λαγάνα, ελιές και φασολάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποκριάτικο κλίμα των ημερών θα δώσουν όλες τις ημέρες πολλά μασκέ πάρτι που θα γίνουν σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα της πόλης.