ΠΟΙΗΣΗ, ΘΕΑΤΡΟ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

   Χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Δεσκάτης

  Πολλές και σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων στον Δήμο Δεσκάτης σε συνεργασία με τον ΕΜΟΔ, το Δημοτικό Ωδείο Δεσκάτης και την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΚΑΑ). Ποίηση, θεατρική παράσταση, συναυλίες και Αϊ-Βασίληδες με δώρα έδωσαν μία διαφορετική νότα τις φετινές γιορτές, προσφέροντας στους κατοίκους της Δεσκάτης ένα πλούσιο πρόγραμμα ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

   Αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο

   Η αυλαία των χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων άνοιξε με την εκδήλωση – αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΜΟΔ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Γρεβενών – υπό την αιγίδα του Δήμου Δεσκάτης – μαθητές και καθηγητές απήγγειλαν ποιήματα του μεγάλου Έλληνα ποιητή με την συμμετοχή της χορωδίας του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου. Το αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο επιμελήθηκε και παρουσίασε ο φιλόλογος και αντιπρόεδρος του ΕΜΟΔ κ. Απόστολος Νασιόπουλος.

   «Ο Μαυροβουνιώτης Ασθενής»

   Η θεατρική παράσταση «Ο Μαυροβουνιώτης Ασθενής» ανέβηκε στη Δεσκάτη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από την ερασιτεχνική θεατρική σκηνή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαυροβουνίου του Δήμου Κραννώνα νομού Λάρισας. Πρόκειται για την διασκευή του σπουδαίου θεατρικού έργου του Μολιέρου «Κατά φαντασίαν ασθενής», το οποίο το καλοκαίρι – στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ζάβορδα 2009» – κατενθουσίασε το κοινό της Παλιουριάς και χάρισε άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου υπό την αιγίδα του Δήμου Δεσκάτης και της ΔΕΠΑΚΑΑ κέρδισε επάξια το χειροκρότημα μικρών και μεγάλων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Ευάγγελος Τασιάκος, Σίσσυ Καραντάνα, Δημήτριος Αθανασίου, Δάφνη Καραντάνα, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Χρήστος Καραντάνας, Μαρίνα Μακρίδου, Ευαγγελία Παρασκευούδη και Γιώργος Νοτόπουλος.

   Εκδρομή Δημοτικού Ωδείου στη Θεσσαλονίκη

   Το Δημοτικό Ωδείο Δεσκάτης διοργάνωσε εκδρομή για τις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις του Εθνικού Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, οι οποίες εντάσσονταν στον φετινό κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, συνοδευόμενοι από γονείς, καθηγητές, τον διευθυντή του Ωδείου κ. Χρήστο Κοτρότσιο και τον δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νίκο Μίγκο, παρακολούθησαν μια ελεύθερη διασκευή των παγκοσμίως γνωστών παραμυθιών «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ». Η εκδρομή ήταν μια χορηγία του Δήμου Δεσκάτης προς τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

   Χριστουγεννιάτικη συναυλία Δημοτικού Ωδείου

  Το Δημοτικό Ωδείο Δεσκάτης πραγματοποίησε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Δεσκάτης την ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές του Ωδείου προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ενθουσιάζοντας το κοινό που τους παρακολούθησε, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ακόμη καλύτερες μουσικές στιγμές και παραστάσεις.

    Αϊ-Βασίληδες με δώρα για τα παιδιά

   Την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της Δεσκάτης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στα μικρά παιδιά. Στην όμορφη και εντυπωσιακή φάτνη που κατασκεύασε για πρώτη φορά ο Δήμος Δεσκάτης στο κέντρο της πλατείας, τα μικρά παιδιά είχαν τη χαρά να ζήσουν μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές, καθώς τρεις Αϊ-Βασίληδες μοίρασαν δώρα, παιχνίδια και γλυκίσματα στους μικρούς δημότες, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

    Πανηγυρική συναυλία

   Μία μοναδική και ξεχωριστή συναυλία είχαν τη ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι λίγο πριν την εκπνοή του 2009, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Δεσκάτης. Πρόκειται για την πανηγυρική συναυλία που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δεσκάτης και της ΔΕΠΑΚΑΑ. Μαέστρος της συναυλίας ήταν ο κ. Νίκος Κυριακού, ενώ συμμετείχαν σολίστ, η χορωδία «Αρμονία» και το λαϊκό συγκρότημα του Δ.Σ.Θ. «Έντεχνο». Ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε από τον δικηγόρο κ. Θεοφάνη Ζβε και συμμετείχαν σολίστ, σοπράνο, τενόροι, άλτοι, μπάσοι χορωδία και και μουσικοί πιάνου, κιθάρας μπουζουκιού. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη και περιλάμβανε:

  • – Α' Μέρος: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ελλάδα και από άλλες χώρες (Ρωσία – Αμερική – Ισπανία).
  • – Β' Μέρος: Ελληνικά και ξένα τραγούδια με την συμμετοχή σολίστ.
  • – Γ' Μέρος: Ελληνικά λαϊκά τραγούδια σε σύνθεση Β. Τσιτσάνη, Θ.Μικρούτσικου και Μ. Θεοδωράκη από τη χορωδία «Αρμονία».